Camps anuncia que deixarà el Consell Jurídic Consultiu per a dedicar-se a l’advocacia

L'expresident assegura en una entrevista que ha rebut una oferta del despatx de Pablo Delgado, que ha portat els seus casos davant de la justícia 

L'expresident Francisco Camps, en una imatge d'arxiu
L'expresident Francisco Camps, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

L’expresident de la Generalitat Francisco Camps ha anunciat aquest dimarts, en una entrevista a esRadio, que deixarà el Consell Jurídic Consultiu per a dedicar-se a l'advocacia. Fonts pròximes a l'expresident han confirmat a À Punt la intenció de Camps, que assegura en l'entrevista que ha rebut una oferta del despatx de Pablo Delgado, que ha portat els seus casos davant de la justícia.

El treball com a advocat, reconeix el mateix Camps, seria incompatible amb el de membre del Consell, un càrrec que ocupa en qualitat d'expresident. L'eixida podria consumar-se al setembre. L'exigència d'imparcialitat que comporta el Consell Consultiu ja no serà un condicionant per a Francisco Camps, que continua reivindicant-se com a aspirant a l'alcaldia de València.

"Ja ho vaig dir, estic a la disposició del partit i dels valencians"

A Camps també se li ha preguntat per si manté la il·lusió de ser designat candidat del PP a l'Alcaldia de València. En aquest sentit, ha comentat que "el full de ruta" passa perquè el seu partit decidisca que ell siga el candidat, encara que ha apuntat que imagina que "hi haurà moltes altres persones", entre elles la presidenta del PP de València, María José Catalá, "que ho faria molt bé com a alcaldessa".

Camps ha incidit en què té "il·lusió i voluntat de servei i de continuar treballant". "M'encantaria ser el candidat", ha reconegut, al mateix temps que ha fet notar que fins que es decidisca formalment qui opta hi ha "molt de tram per davant".

"Ja ho vaig dir, estic a la disposició del partit i dels valencians. No és que vulga ser alcalde, la qual cosa voldria és ser votat pels meus companys com a candidat i pels meus conciutadans com a alcalde", ha dit Camps, que ha recordat que en la seua trajectòria política ha tingut "molta experiència" en l'àmbit municipal.

L'entrevista coincideix amb els deu anys de la dimissió de Francisco Camps arran de l'anomenat 'cas dels vestits' de la Gürtel, una causa de la qual finalment va ser absolt.

Ha recordat aquell moment i ha dit que va haver-hi un canvi "radical" en la perspectiva que hi havia del PP de la Comunitat Valenciana, que "va variar i va donar un gir important, de ser un partit de referència a ser un partit amb problemes d'aquest tipus i que hem anat solucionant amb molta dedicació, dignitat i altura de mires molts de nosaltres". 

També et pot interessar

stats