Camps i Cotino declararan al maig per la visita del papa a València

La causa judicial investiga suposades irregularitats en contractes de la fundació que va organitzar la celebració.

Camps i Cotino declararan al maig per la visita del papa a València
Camps i Cotino declararan al maig per la visita del papa a València

El jutjat d'instrucció número 5 de València, que des del 2016 investiga irregularitats en contractes de la fundació que va organitzar la visita del papa Benet XVI a València l'any 2006, ha citat l'expresident de la Generalitat Francisco Camps, l'exconseller Juan Cotino i l'exvicepresident del Consell Víctor Campos a declarar com a investigats el pròxim mes de maig.

La instructora del procediment judicial ha fixat un nou calendari de declaracions per a huit investigats que abasta els mesos d'abril i maig, després d'ajornar-se el que estava previst per a gener i febrer com a conseqüència de la petició formulada per diversos advocats defensors. 

D'acord amb el nou calendari, que ha donat a conéixer el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), Cotino està citat per al 15 de maig, mentre que a l'endemà, el 16, serà el torn de Camps i Campos. 

La roda de declaracions de les persones que investiga la jutgessa començarà el 3 d'abril amb monsenyor Esteban Escudero, bisbe auxiliar i president de la Fundació V Trobada Mundial de les Famílies (FVEMF). El 5 compareixerà el representant legal de l'entitat, Francisco Javier Jiménez, i el 9 el secretari de l'Arquebisbat, Antonio Corbí. El 12 d'abril haurà d'acudir a la Ciutat de la Justícia de València Enrique Pérez Boada, membre del Patronat i comissionat de la visita de Benet XVI. Ja en el mes de maig, el dia 9, declararà la secretària general de la FVEMF, Henar Moliner, que precedirà els tres alts excàrrecs de la Generalitat. 

Juan Cotino, expresident de les Corts, conseller d'Agricultura i vicepresident del Consell en el moment dels fets investigats, compareixerà en els jutjats el 15 de maig. L'expresident Camps i l'exvicepresident Víctor Campos hauran de presentar-se davant de la jutgessa el 16 de maig. Totes les compareixences començaran a les 9:00 hores. 

La jutgessa va obrir aquesta causa per delictes de prevaricació, malversació i falsedat per suposades irregularitars en les adjudicacions de la fundació que va organitzar la visita del papa Benet XVI a València al juliol del 2006.  L'origen va ser la peça separada del cas Gürtel remesa a València per l'Audiència Nacional. En concret, s'investiga si aquestes adjudicacions es van dur a terme sense respectar les normes generals de contractació, sense concurs ni concurrència pública.

També et pot interessar

stats