Camps: "Compromís és catalanista i la F1 podia fer mal a Catalunya"

L'expresident de la Generalitat denuncia motius polítics en el seu processament, i Oltra li recorda que "els patriotes no furten als seus conciutadans".

L'expresident de la Generalitat atén els periodistes a la Ciutat de la Justícia de València
L'expresident de la Generalitat atén els periodistes a la Ciutat de la Justícia de València / Manuel Bruque (EFE)

L'expresident de la Generalitat, Francisco Camps, ha assegurat hui que el seu processament per les suposades irregularitats en l'organització de la Fórmula 1 (F1) a València és un assumpte polític, del qual ha responsabilitzat Compromís, "un partit catalanista que vol que hi haja Fórmula 1 a Barcelona però no a València".

Camps ha fet aquestes declaracions davant dels mitjans uns minuts abans de comparéixer com a investigat en el Jutjat d'Instrucció número dos de València, en la causa en la qual s'investiguen presumptes irregularitats en la gestió de la F1, una situació processal que atribueix a Compromís. 

Segons l'expresident de la Generalitat: "La Fórmula 1 els dolia perquè era el que més dany podia fer a Catalunya i al seu Gran Premi. Tot allò que fera de València una ciutat amb capacitat de competir amb Catalunya és el que Compromís ha intentat desmuntar tots aquests anys, i continua fent-ho. Fa de València una ciutat impossible, per això espere que l'any que ve governen altres persones que creguen en la Comunitat, els valencians i el futur de la nostra terra".

Tot i la posició de Camps, en realitat les denúncies inicials per les quals se l'investiga en la causa de la Fórmula 1 corresponen a EU i el PSPV, que van presentar el cas davant la Fiscalia amb data del 24 i 25 d'abril de 2014, respectivament. La denúncia de Compromís va produir-se amb posterioritat, ja al desembre.

Davant dels periodistes, Camps també ha justificat la rendibilitat dels grans esdeveniments i ha criticat l'actual Consell per mantindre aquesta política, en donar continuïtat a la Volvo Ocean Race tot i les crítiques que va rebre el seu govern.

Oltra: "la máxima d'un patriota és no furtar als seus conciutadans"

La vicepresidenta del Govern valencià, Mònica Oltra, ha contestat les declaracions de Francisco Camps en la roda de premsa posterior al ple del Consell. 

Oltra ha dit que el jutjat no ha citat l'expresident "per ser un heroi del valencianisme ni un patriota, perquè el que fan els patriotes és no furtar als conciutadans".

"El Govern de Camps es passà de frenada i gripà el motor d'aquesta Comunitat", ha afegit la vicepresidenta del Consell, fent un joc de paraules amb l'argot de la Fórmula 1. 

Al juny declararan 10 persones més

 

El jujat que investiga l'altra peça del cas Valmor ha citat a declarar 10 persones més a principi de juny. Hauran de donar explicacions sobre els contractes amb Circuit del Motor, l'empresa pública encarregada de l'organització del Gran Premi de Fórmula 1 a València. 

També et pot interessar

stats