Camps assegura a les Corts que no coneix "en absolut" Orange Market

L'expresident de la Generalitat defensa l'organització del Congrés del PP a Fira València, on va quedar un deute de 600.000 euros.

Francisco Camps durant la seua compareixença a les Corts
Francisco Camps durant la seua compareixença a les Corts / EFE

L'expresident de la Generalitat Francisco Camps assegura que no coneixia "en absolut" l'empresa Orange Market, on treballava Álvaro Pérez, el "Bigotes". 

Durant la seua compareixença en la comissió de les Corts que investiga la gestió de Fira València, Camps ha explicat que  va proposar en un Comité Executiu nacional del PP que el Congrés de 2008, en el qual Mariano Rajoy va ser reelegit candidat, se celebrara a València, perquè va pensar que era "una bona forma de vendre la ciutat i la comunitat autònoma". "Va ser una decisió política", ha subratllat.

L'expresident ha sostingut també que desconeix el motiu del retard en l'abonament per part del PP de la factura de 568.000 euros per la celebració d'aquest Congrés.

Respecte a la relació entre Orange Market i la Fira València, ha afirmat que no té ni idea de com Orange Market va treballar en Fira València. "Ja ho he dit mil vegades, jo no sabia ni que existia Orange Market" i ha insistit que aquesta empresa no va organitzar el congrés, sinó que va ser una firma madrilenya.

Camps sí que ha admés que sabia qui era un dels responsables d'aquesta mercantil i un dels presumptes caps de la trama Gürtel, Álvaro Pérez, però pensava que era "un professional liberal" que s'encarregava d'organitzar els actes del partit. "En absolut vaig tindre coneixement mai de l'existència d'aquesta empresa. Mai", ha insistit.

Sobre les declaracions en aquesta mateixa comissió de l'extresorer del PP, Luis Bárcenas, qui va apuntar que la celebració del Congrés a València s'havia pactat en un sopar en què van participar el mateix Camps, l'exsecretari general del PPCV, Ricardo Costa, l'extresorer, Álvaro Lapuerta, i l'exsecretari general del PP, Ángel Acebes, Francisco Camps ha negat aquest extrem i ha reiterat que, la decisió, la va prendre la junta directiva nacional del partit.

Davant de les acusacions de Compromís sobre el forat de mil milions d'euros en la gestió de Fira València, Camps ha dit que un president no s'ocupa de qüestions tècniques ni financeres, i ha rebutjat les acusacions de malbaratament i corrupció. 

També et pot interessar

stats