Camps actuarà judicialment contra Puig per utilitzar contra ell l'Advocacia de la Generalitat

En una entrevista a À Punt, l'excap del Consell ha valorat l'arxiu de la causa per la visita del papa

Camps actuarà judicialment contra Puig per utilitzar contra ell l'advocacia de la Generalitat

L’expresident de la Generalitat Francisco Camps ha assegurat que actuarà judicialment contra el cap del Consell, Ximo Puig, per “utilitzar contra ell” l’Advocacia de la Generalitat. 

Així ho ha anunciat Camps en una entrevista concedida a À Punt Notícies després de conéixer que l’Audiència de València arxivava aquest dilluns la causa oberta pels contractes efectuats per a preparar la visita del papa Benet XVI a València el juliol de 2006 i que l’exonera així de tota responsabilitat.

Francisco Camps ha considerat aquesta decisió judicial com un triomf contra la persecució que, segons ell, pateix des de la Presidència de la Generalitat. “És un treball net a favor dels valencians en un projecte que en aquell moment va ser molt important per a la historia de la ciutat”, ha dit. Per això, ha assegurat que ja està preparant amb el seu advocat una acció judicial contra Puig, a qui demana retre comptes davant la ciutadania per “haver gastat milions d’euros en acusacions que han acabat en absolucions”. 

A l'expresident encara li queden dos casos oberts als tribunals, del quals també espera eixir indemne. Quan finalment es resolguen, confia que podrà tornar a la política i s'ofereix com a candidat del Partit Popular a l'alcaldia de València.

A la pregunta si la seua candidatura va unida al PP, Camps ho té clar: “Abans de les sigles, estic en el partit, soc militant de tota la vida. És coherent continuar en un projecte del que he format part tota la meua vida”.  

Sobre qui liderarà la candidatura popular a la presidència del Consell, ha negat qualsevol vinculació amb l'alcalde d'Aiora, José Vicente Anaya, al pròxim congrés regional del PP. De moment, no s’ha manifestat a favor seu, ni d'Isabel Bonig ni del president de la diputació d'Alacant, Carlos Mazón, a qui en absolut descarta com a candidat.

També et pot interessar

stats