Les campanyes polítiques s'adapten a les llengües de signes

Els actes electorals disposen d'intèrprets per a adaptar els discursos a totes les persones

La adaptació a la llengua de signes s'incrementa en campanya electoral / À Punt NTC

La comunitat sorda està més present que mai per als partits polítics, que adapten el seu discurs per a aquestes persones en plena campanya electoral, amb mítings, debats i discursos. De fet, hi ha gestos que s'han consensuat per a referir-se als principals candidats a la presidència de la Generalitat, que normalment fan referència al seu nom o als trets físics. Així i tot, molts d'aquests esdeveniments no resulten accessibles per al col·lectiu.

"Falten intèrprets, sobretot als àmbits rurals", ha assegurat Aurora López, una persona amb sordera. Però cada vegada més, els partits fan més accessibles els actes electorals i compten amb intèrprets com Bernardo Roman, treballador de Fesord. Ell s'està preparant perquè els pròxims dies no només varien els missatges, l'expressivitat s'ha d'adaptar al to electoralista. "Si la persona està emocionada has d'intentar transmetre-ho. Si s'estan barallant, les persones ho veuran", ha explicat.

Iván Almero, intèrpret de llengua de signes d'À Punt, també es prepara per a la cobertura especial de les eleccions, perquè cada campanya és diferent. "Ara que es parla tant de canvi climàtic, conceptes com la sequera no tenen un signe concret que existisca formalment", ha detallat.

També en el llenguatge de signes, el diàleg democràtic ha d'anar més enllà de llenguatge de les paraules.

També et pot interessar

stats