Calvo torna a vincular els pressupostos amb la convocatòria d’eleccions

La vicepresidenta del govern ha recordat que Sánchez va dir que si no tenia “pressupostos, s’acurtarien els terminis”.

Carmen Calvo, vicepresidenta del govern central
Carmen Calvo, vicepresidenta del govern central / Javier Lizón (Efe)

L’ombra d’un possible avançament electoral si el govern central no aconsegueix tirar avant els pressupostos generals, ha planat aquest matí en el desdejuni informatiu que ha presidit la vicepresidenta del govern. 

Calvo ha tornat a dir aquest dimecres el mateix que ahir anunciava la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero: que si els pressupostos generals no són aprovats s’avançaria la convocatòria de les eleccions. Calvo ha recordat que el president del govern central, Pedro Sánchez, ja va dir fa uns mesos que si no tenia “pressupostos, s’acurtarien els terminis” i ha remarcat que de moment la prioritat és negociar-los.

Des de Catalunya consideren que la negociació està bloquejada i han demanat a Sánchez, sentit d’estat. El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, ha assegurat que l’estratègia del cap de l’executiu espanyol no pot ser recórrer només a la por a l’ultradreta.

Calvo ha recordat que el president del govern central, Pedro Sánchez, ja va dir fa uns mesos que si no tenia “pressupostos, s’acurtarien els terminis”. 

També et pot interessar

stats