Calvo parla d'"entrar en una via d'una certa normalitat" després del 9 de maig

La vicepresidenta del govern espanyol pensa que, amb l'evolució de la pandèmia, no poden dir als ciutadans "que cal seguir amb el toc de queda i els confinaments"

La vicepresidenta primera i ministra de Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica, Carmen Calvo
La vicepresidenta primera i ministra de Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica, Carmen Calvo / EuropaPress

La vicepresidenta primera del govern, Carmen Calvo, ha defensat que la legislació sobre pandèmies permet "afrontar ja una situació difícil, però que s'ha d'entrar en una via d'una certa normalitat", una vegada finalitze l'estat d'alarma per la Covid-19 el 9 de maig.

"La pandèmia ha evolucionat, hem comprat vacunes i s'avança en immunitat. Com podem dir als espanyols el dia 10, doncs, que no ha passat res, que cal seguir amb els tocs de queda i els confinaments?", s'ha preguntat en una entrevista en El Periódico aquest dilluns.

En aquest sentit, ha assegurat que el PP va veure en la pandèmia una oportunitat per a derrocar al govern, en les seues paraules, i sobre Vox ha lamentat que "s'inventen morts" i que "hagen col·locat en el Congrés totes les setmanes els morts per a fer política".

Preguntada per com afectaran la política nacional els resultats de les eleccions madrilenyes del 4M, ha afirmat: "Jo no li done tanta transcendència a les eleccions de Madrid a escala nacional. Que el PP s'haja deixat caure literalment en la ultradreta, a la resta d'Espanya no li ve gens bé".

"Està corrent un risc massa alt quan la senyora Ayuso està liderant el PP cap a Vox. Això és insòlit a Europa. És Madrid, no sols la Comunitat, és una gran capital del món", ha afegit.

Sobre la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), ha mantingut que "el PP no està calibrant bé, per a anar contra aquest govern, la quantitat de coses que estan saltant per l'aire".

Segons ella, el president del PP, Pablo Casado, es nega a renovar aquest òrgan des de fa dos anys i mig: "El PP acusa als altres de polititzar la justícia, però l'única expressió documentada és d'un membre del seu partit dient que ells controlen el Tribunal Suprem per darrere".

També et pot interessar

stats