Calvo demana a l’Església que complisca la seua paraula amb l’exhumació de Franco

La vicepresidenta del govern espanyol recorda el compromís que va realitzar de manera pública i expressa.

La vicepresidenta ha lamentat que la família de Franco haja optat per una via d’obstrucció constant
La vicepresidenta ha lamentat que la família de Franco haja optat per una via d’obstrucció constant / Europa Press

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha recordat el compromís de l’Església d’autoritzar l’exhumació del dictador Francisco Franco del Valle de los Caídos i l’ha instat a “complir ara la paraula donada”.

“L’Església va adquirir un compromís que es va fer públic d’autoritzar l’exhumació de les restes. Pensem que l’ha de complir i que és la seua obligació complir ara la paraula donada de manera pública i expressa”, ha remarcat.

La vicepresidenta ha fet aquesta afirmació després que el prior de l’abadia del Valle de los Caídos, Santiago Pedrera, rebutjara facilitar l’accés a l’executiu per a l’exhumació del dictador fins que no s’esgote la via judicial, ja que no hi ha acord amb la família de Franco.

Calvo ha assenyalat que el procés d’exhumació del dictador “en el tram final del procediment administratiu”.

La vicepresidenta ha lamentat que la família de Franco haja “optat” per una “via d’obstrucció constant en els drets legítims que exerceix” i ha considerat que “haguera sigut potser molt més idoni que s’haguera fet càrrec del seu familiar sense aquesta via”, encara que “estan en el seu dret”.

“El Govern ha de complir una llei. El que està fent és complir la Llei de memòria històrica. Ho hem de fer per aquesta via de protecció dels drets de tots, en aquest cas també dels que té la seua família”, ha afegit Calvo.

Ha reconegut, però, que s’estan allargant els temps, encara que ha insistit que “no hi ha cap canvi de posició perquè el Govern acabarà el procediment d’exhumació de les restes de Franco”.

També et pot interessar

stats