Calvo compareixerà al Congrés per a donar compte de la gestió de l'Open Arms

PP i Ciutadans havien demanat que fora Pedro Sánchez qui explicara l'actuació de l'executiu espanyol.

Calvo compareixerà al Congrés per a donar compte de la gestió de l\'Open Arms
Calvo compareixerà al Congrés per a donar compte de la gestió de l'Open Arms

La vicepresidenta del govern central en funcions, Carmen Calvo, compareixerà en un ple del Congrés extraordinari aquest dijous 29 d'agost, per a informar de la gestió de la crisi de l'Open Arms, que va estar 19 dies a la deriva al Mediterrani amb més de cent migrants a bord. Així ho ha acordat la majoria de la cambra, que ha donat suport a la petició d'Unides Podem, ERC i el Grup Mixt. D'aquesta forma, les formacions han votat que siga ella i no el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, qui ho faça. 

El PSOE va votar en contra d'aquesta compareixença extraordinària, perquè preferia esperar al setembre, però no va poder evitar que isquera aprovada. Vox també es va oposar perquè preferia que fora Sánchez, qui donara explicacions.

La Diputació Permanent del Congrés tenia en l’orde del dia dues peticions de compareixença per aquesta qüestió: Unides Podem, ERC i el Grup Mixt sol·licitaven la de Carmen Calvo, i PP i Ciutadans la del president del govern, però aquesta última s’ha rebutjat, ja que ha comptat només amb els vots a favor de Vox.

Els migrants tardaran dos o tres dies a arribar a Espanya

La ministra en funcions de Treball, Migracions i Seguretat Social, Magdalena Valerio, ha explicat que la nau Audaz de l'Armada tardarà entre dos i tres dies a arribar a territori espanyol amb els 15 migrants que el govern espanyol s'ha compromés a acollir. Segons ha explicat, la idea és que arriben al port de Crinavis, a la localitat de San Roque de Cadis.

També et pot interessar

stats