Calvo afirma que Espanya "no pot tornar" al confinament de març

Segons ha remarcat, les comunitats autònomes tenen amb l'estat d'alarma encara mesures "per esgotar" a l’hora de combatre la pandèmia.

La vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, aquest divendres
La vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, aquest divendres / Emilio Naranjo (Efe)

La vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, ha assegurat aquest divendres que Espanya "no pot tornar" a un confinament domiciliari com el de març de l'any passat, i ha remarcat que les comunitats autònomes tenen encara mesures per a combatre la pandèmia a l'empara del decret d'alarma. Calvo ha admés que el país té unes xifres "evidentment preocupants" en l'evolució del coronavirus, però també ha apuntat que són "millors" que les d'altres països europeus.

Així les coses, la vicepresidenta ha recalcat que dins del que s'estableix en el decret que regula l'estat d'alarma, en vigor fins al mes de maig, "queden encara elements per a esgotar" per part de les comunitats autònomes, ja que aquesta norma permet "diferents possibilitats" de decisió dins de les seues competències.

És en el Consell Interterritorial de Salut on, ha recordat, s'adopten aquestes decisions "sempre tractant de cooperar i de coordinar-nos de la millor manera possible", i tenint en compte que cada territori pot actuar de manera diferent per a afrontar la seua situació. Això sí, ha posat l'accent en el fet que aquesta coordinació s'ha d'executar amb "lleialtat".

Segon país europeu en vacunacions

La vicepresidenta ha apuntat també que Espanya és el segon país d'Europa en nombre de vacunacions, i el seté del món, i que ara cal "posar el focus" a millorar el ritme de l'administració de les vacunes.

També et pot interessar

stats