Calviño situa la recuperació econòmica en el segon semestre de 2021

La vicepresidenta d'Afers Econòmics confirma la rebaixa de les previsions del govern espanyol per a enguany.

Billets, en una imatge d'arxiu
Billets, en una imatge d'arxiu

El govern espanyol confirma una revisió a la baixa de creixement econòmic i una recuperació que es produirà en el segon semestre de l'any. La vicepresidenta d'Afers Econòmics, Nadia Calviño, ha confirmat aquest dijous que el govern revisarà a la baixa les seues previsions de creixement econòmic per a enguany, que apunten a un augment del PIB del 7,2% que podria arribar al 9,8% amb els fons europeus.

Calviño, en una entrevista amb Bloomberg, ha explicat que la recuperació s'ha retardat per la duresa de la tercera onada al principi de 2021 i també ha remarcat que durant el mes de març l'economia s'ha reactivat clarament. Aquesta millora durant el mes passat, en opinió de la responsable política, portarà a un segon trimestre "de transició" seguit d'un fort rebot en la segona meitat de 2021.

En aquesta bona evolució el govern confia en el paper del turisme, després de l'alçament de l'estat d'alarma. La vicepresidenta és "bastant optimista" que a l'estiu una "bona part" de la població europea estiga vacunada.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ja va avançar dimarts passat d'una actualització de les previsions macroeconòmiques per a incorporar el "considerable" impacte de la tercera onada de la pandèmia i la borrasca Filomena.

També et pot interessar

stats