Calviño, partidària d’ajornar la decisió sobre el salari mínim al 2021

La vicepresidenta tercera del govern espanyol i ministra d'Assumptes Econòmics creu que no és el moment oportú.

Calviño, partidària d’ajornar la decisió sobre el salari mínim al 2021
Calviño, partidària d’ajornar la decisió sobre el salari mínim al 2021

Nadia Calviño s'ha mostrat partidària de prendre's “una mica de temps” i adoptar una decisió sobre l'evolució del salari mínim interprofessional (SMI) ja començat el 2021. En declaracions a La Sexta, Calviño ha defensat que, si no hi ha acord entre els agents socials que es reuneixen aquesta vesprada amb el Ministeri de Treball, “potser cal deixar passar una mica de temps per a prendre la decisió en un context en què la recuperació econòmica estiga enfilada”, ja el 2021.

Calviño ha subratllat que el compromís del govern espanyol és clar amb la pujada de l’SMI, amb un increment del 30% en dos anys, però que la qüestió ara és “si és aquest el moment oportú”, tenint en compte les circumstàncies. La vicepresidenta ha subratllat que la prioritat és la creació d'ocupació i la recuperació econòmica. “Estem parlant de si el govern, en aquest moment, ha d’imposar o no aquesta decisió”, ha afirmat.

Aquesta vesprada, el Ministeri de Treball aborda amb la patronal i els sindicats l'evolució de l’SMI, situat enguany en 950 euros mensuals en 14 pagues. El Ministeri de Yolanda Díaz ha avançat el seu rebuig a congelar l'SMI, com planteja la patronal, mentre que els sindicats han reclamat pujades, per la qual cosa un acord de diàleg social en aquest tema no sembla senzill.

També et pot interessar

stats