Calviño, “disposada” a comparéixer en el Congrés per a explicar la compra del seu habitatge

La ministra d’Economia assegura que les informacions són “tergiversacions” i “en absolut” posen en joc la seua feina.

Nadia Calviño intervé durant una sessió de control a l'executiu espanyol en el Congrés dels Diputats. Ballesteros (Efe)
Nadia Calviño intervé durant una sessió de control a l'executiu espanyol en el Congrés dels Diputats. Ballesteros (Efe)

La ministra d'Economia, Nadia Calviño, s’ha mostrat disposada a comparéixer en seu parlamentària per a explicar les informacions segons les quals va comprar un habitatge a Madrid a través d'una societat creada amb el seu marit l'any 2000, de la qual es va desvincular quatre anys després.

Així ho va publicar el diari ABC, que assegurava que l'habitatge, de 319 metres quadrats i situat a Mirasierra, es va adquirir a través d’Aldael Consultors, creada per Calviño i el seu marit, l'economista Ignacio Manrique de Lara, per a comprar-la.

La ministra ha qualificat aquestes informacions de “tergiversacions" i ha considerat que “en absolut" posen en joc la seua feina com a ministra.

“Aquest tema, com ha dit el president del govern espanyol, em sembla que és un clar símptoma de soroll i de tractar de desviar l'atenció de les coses que de debò interessen a la gent”, ha afirmat Calviño. “Dit açò, per descomptat jo sempre estic disposada a comparéixer en seu parlamentària”, va afegir la ministra d'Economia.

El PP demana que Sánchez explique l’ús de societats dels ministres

El líder del Partit Popular, Pablo Casado, ha demanat la compareixença urgent en el Congrés del president del Govern, Pedro Sánchez, perquè explique els casos dels quatre ministres i la secretària d'Estat per a l'Esport, que han utilitzat societats instrumentals per a comprar habitatges o gestionar el seu patrimoni.

Casado ha assenyalat que Sánchez ha d'acudir al Congrés per a explicar per què no aplica per als seus ministres el mateix barem que reclamava quan assegurava que no acceptaria en l’executiu a ningú amb una societat instrumental.

També et pot interessar

stats