Cadena humana "Per un finançament just"

La comissió vol recordar "al futur govern" la urgència d'atendre aquestes reivindicacions i de comprometre tots els grups de les Corts.

VÍDEO | Cadena humana \"Per un finançament just\"

Desenes de representants polítics, sindicals, empresarials i d'altres entitats socials integrades en la Comissió per un Finançament Just han format una cadena humana a València per a insistir en aquesta reivindicació.

Dirigents del Consell i representants polítics del PSPV-PSOE, Compromís, Ciutadans i Podem, a més dels líders sindicals de CCOO i UGT i el president de la patronal autonòmica a la Comunitat Valenciana, han participat en aquesta iniciativa. 

El president de la patronal CEV, Salvador Navarro, ha destacat que la Comunitat Valenciana pateix el problema de finançament des de fa uns anys i que s'hauria de solucionar quan hi haja "un govern estable". Així, ha assegurat que "un model de finançament adequat milloraria les perspectives econòmiques de la Comunitat Valenciana".

L'acte pretén recordar la manifestació del 18 de novembre del 2017, que va mobilitzar milers de persones a València en demanda d'un finançament més just, la condonació del deute històric i inversions proporcionals al pes de la població. Segons explica la comissió en un comunicat, aquesta manifestació "transversal" "va posar el problema valencià en primer lloc de l'agenda política estatal".

Per un Finançament Just és un grup heterogeni d'associacions, sindicats i formacions polítiques en representació de la societat valenciana. En formen part CCOO PV i la UGT-PV, la patronal CEV i els partits PSPV, Compromís, Podem i Ciutadans.

Amb la nova cadena humana, la comissió vol recordar "al futur govern" la urgència d'atendre aquestes reivindicacions i de comprometre tots els grups de les Corts que els donen prioritat en la nova legislatura.

També et pot interessar

stats