Caballero (PP): "València ha despertat en l'últim any i per fi tenim una alcaldessa amb un projecte de ciutat"

El portaveu del grup municipal popular destaca que s'han abaixat els impostos, s'ha millorat l'habitatge i la neteja i considera que el pacte amb Vox "no està en qüestió perquè els resultats són positius"

El portaveu del grup municipal Popular a l'Ajuntament de València, Juan Carlos Caballero / À Punt NTC

El dia 28 es complirà un any de la victòria electoral del PP a la ciutat de València i el portaveu del grup municipal Popular a l'Ajuntament de València, Juan Carlos Caballero, ha fet un balanç molt positiu d'estos mesos del govern municipal.

"València ha despertat en estos últims onze mesos d'una letargia que ens tenien els últims anys de govern i per fi tenim una alcaldessa amb un projecte de ciutat que vol resoldre la vida dels ciutadans", ha destacat en una entrevista a Les notícies del matí.

Juan Carlos Caballero ha ressaltat que ara "la paraula es compleix, encara que pot semblar revolucionari amb Sánchez, però a l'Ajuntament de València no ho és".

Ara amb Català la paraula es compleix, encara que pot semblar revolucionari amb Sánchez, però a l'Ajuntament de València no ho és.

Baixada d'impostos, millora de l'habitatge i més neteja

Així, ha ressaltat que María José Catalá va prometre que s'abaixarien els impostos i s'han baixat en 70 milions d'euros, amb una factura de l'IBI reduïda en un 20%.

També va prometre, ha dit, centrar esforços a millorar l'habitatge i han adquirit un edifici de 131 habitatges on ara estan allotjats els afectats per l'incendi de Campanar i n'hi ha 8 més: "139 habitatges quan en els anys anteriors el govern de Ribó en va construir 14".

A més, Caballero ha posat en relleu que s'han desbloquejat PAI per al desenvolupament urbanístic, com el del Grau, "que generaran 2.550 habitatges, dels quals 450 són reservats per a habitatges oficials".

Quan vam arribar hi havia 22.500 llicències embossades i sense solució i un valencià havia d'esperar 1.200 dies per a una llicència d'activitat i este ajuntament està aplicant un pla de xoc per a desembossar això.

"També tenim una ciutat més neta, amb jardins més cuidats i canvi de contenidors. Es pot abaixar impostos i millorar serveis", ha remarcat.

"La coalició amb Vox està cohesionada"

Durant l'entrevista el portaveu del PP també ha valorat el treball del govern municipal de coalició amb Vox. "El treball amb els nostres socis s'està centrant a resoldre els problemes dels valencians i fugir del soroll i és el que estem fent i ací gaudim de bona salut".

Així, considera que la coalició amb Vox "està cohesionada" i encara que reconeix que tenen punts de discrepàncies perquè no són el mateix partit, "sempre quan ens asseiem amb Vox fugim de posicionaments polítics i parlem de l'interés general".

El treball amb els nostres socis s'està centrant a resoldre els problemes dels valencians i fugir del soroll i és el que estem fent i ací gaudim de bona salut.

"El pacte no està en qüestió perquè els resultats són positius per a la gent i quan els preguntes als valencians si tenen millor govern, responen que sí perquè han despertat projectes que dormien en els calaixos". Ha posat com a exemple que hui ja és una realitat els huit canons contra incendis del Saler, quan des del 2018 era un projecte que estava paralitzat.

Objectiu: que la Unesco declare reserva de la biosfera a l'Albufera

Sobres els passos que s'estan donant amb motiu de què València celebra enguany la Capitalitat Verda Europea, Caballero ha dit que un dels principals objectius és que l'Albufera "tinga la protecció més gran possible amb la declaració de la reserva de la biosfera per part de la Unesco".

D'esta manera, ha detallat que ja s'estan reunint amb els alcaldes riberencs per a recopilar la documentació per a presentar per tal que l'Albufera tinga este reconeixement i protecció.

Altres projectes que ha enumerat són el Parc de la Desembocadura, del qual ja han licitat el projecte per un milió d'euros per a generar 100.000 metres quadrats d'espai verds en el tram final del riu Túria, a més d'altres 160.000 metres quadrats verds que s'obtindran amb el PAI del Grau.

"Estem satisfets per estes fites, però esperem que el govern d'Espanya també pose la seua part que no ha posat en el pressupost per a la Capital Verda Europea".

A més, també li demanen al govern de Sánchez que s'implique en la celebració amb beneficis fiscals de les empreses privades que hi participen. Però per a això faria falta que el govern declarara esdeveniment d'excepcional interés públic a la Capital Verda Europea de València.

També et pot interessar

stats