Podem busca una eixida a la crisi creada per Errejón

Atribueixen la dimissió d’Espinar al fet que no va aguantar la pressió després del "moviment secret d'Errejón", a qui acusen d'haver trencat la delegació madrilenya.

Ramón Espinar, en una imatge d'arxiu
Ramón Espinar, en una imatge d'arxiu / Juan Carlos Hidalgo (Efe)

Podem ha avançat a aquest dimecres la reunió del Consell Ciutadà Estatal, convocada inicialment per a dissabte, amb l'objectiu d'analitzar la situació després de la decisió d'Íñigo Errejón de concórrer a les eleccions amb la marca política de Carmena i de la dimissió del seu líder a Madrid, Ramón Espinar.

Es tracta de la reunió de l'òrgan oficial més important de Podem a què està previst que acudisquen una bona part dels secretaris generals regionals. Els de la Comunitat Valenciana, Castella-la Manxa, Aragó, Castella i Lleó, Astúries, Múrcia, Extremadura, Navarra, i el número dos d'Andalusia, ja hi han confirmat la presència. No obstant això, encara està enlaire la de Pablo Iglesias i Íñigo Errejón.

Fonts de la formació han confirmat la trobada del màxim òrgan de direcció, una cita que es va donar a conéixer divendres passat després de fer-se pública la decisió d'Espinar d'abandonar la secretaria general de Podem a la Comunitat de Madrid. Aquesta notícia es va conéixer el mateix dia en què la majoria dels líders autonòmics de la formació morada, reunits a Toledo, llançaven una petició formal per a segellar la pau amb Íñigo Errejón i evitar que el partit es desplome. 

Precisament, l'estratègia de presentar un candidat a la Comunitat de Madrid propi i en competència amb Errejón hauria desencadenat la renúncia del ja exsecretari general en la Comunitat de Madrid. Des que Errejón va anunciar que concorrerà a les eleccions amb les sigles de Manuela Carmena i no les de Podem, Espinar mai va descartar rotundament una negociació amb el candidat a aquesta comunitat, mentre que la direcció estatal sí que ho feia. Així mateix, des de la direcció atribueixen la dimissió al fet que Espinar no va aguantar la pressió després del "moviment secret d'Errejón", a qui acusen d'haver trencat Podem en la delegació madrilenya.

També et pot interessar

stats