Bueno es compromet a liquidar enguany "quasi la totalitat" del deute històric amb les universitats públiques

La nova consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital recorda que es van arribar a deure 900 milions i que el Consell ha fet un esforç per a pagar des del 2016

La nova consellera de Ciència i Innovació, Josefina Bueno, aquest dimecres a les Corts
La nova consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, aquest dimecres a les Corts / À Punt NTC

La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, ha promés aquest dimecres a les Corts acabar amb "quasi la totalitat" del deute històric que va contraure la Generalitat amb les universitats públiques entre els anys 2011 i 2014. Bueno ha recordat durant la seua primera intervenció com a consellera davant de les Corts que el govern del Botànic ha fet un esforç des del 2016 per a reduir un deute que va arribar a ser de 900 milions d'euros.

La titular d'Universitats també ha assegurat que treballaran en l'elaboració d'un nou pla pluriennal de finançament per al pròxim exercici que dote les universitats públiques d'un model de finançament que done al sistema la solidesa necessària de seguretat, estabilitat i sostenibilitat.

La nova titular de la política científica del Consell també ha parlat de la Fundació Valer, creada pel Consell a Castelló. Valer, ha dit, oferirà contractes permanents a investigadors de tot del món per a "desenvolupar la seua carrera professional en la Comunitat Valenciana, que es cobriran mitjançant concursos públics en règim de concurrència competitiva en l'àmbit internacional, en els quals el criteri de valoració serà l'excel·lència investigadora".

Dèsset noves empreses per al Districte Digital d'Alacant

Bueno també ha anunciat que el Districte Digital d'Alacant acollirà la instal·lació d'almenys dèsset noves empreses procedents dels programes d'innovació oberta que acull reptes en salut, turisme i canvi climàtic, i disposarà d'una cinquena seu en funcionament al port d'Alacant a finals d'any.

L'edifici que albergarà aquesta seu, actualment en construcció al moll 5 del port d'Alacant, té un pressupost de 12,9 milions d'euros i, quan estiga en funcionament, crearà més de 500 llocs de treball dedicats al desenvolupament del talent innovador.

També et pot interessar

stats