Buch condemna l'actitud violenta de “grups agitadors” en la segona jornada de protestes a Catalunya

El conseller d’Interior català ha assegurat que “davant de brots de violència, la policia hi actuarà”.

El conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Miquel Buch, en roda de premsa
El conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Miquel Buch, en roda de premsa / David Zorrakino (Europa Press)

El conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Miquel Buch, ha valorat les protestes de dimarts a Catalunya per la sentència del ‘procés’ i ha condemnat els actes violents de “grups agitadors i provocadors” contra els cossos i forces de seguretat de l’Estat a l’acabament de la jornada. En aquest sentit, ha demanat als manifestants que aïllen aquests grups violents i no els donen cabuda en les concentracions cíviques. 

  

“Ni es poden trencar cordons policials, ni malmetre mobiliari urbà, ni llançar objectes contundents a la policia o manifestants. Aquests són actes de violència sense sentit que no ens representen”, ha sentenciat. 

En aquest sentit, Buch ha assegurat que l’independentisme català no es pot permetre aquest tipus d’incidents “indesitjats” que perjudiquen la imatge de milers de persones que s’han manifestat “pacíficament i sense incidents”. 

D’altra banda, el conseller ha donat suport a l’actuació dels Mossos i la Policia, que ha preservat l’orde i ha evitat incidents violents. “Davant de brots de violència, la policia hi actuarà”, ha manifestat. 

Preguntat per si es planteja dimitir davant dels incidents de dimarts passat, Buch ha assegurat que en aquests moments està concentrat a garantir l’orde públic i els drets de manifestació a Catalunya. A més, ha afegit que ja hi haurà temps de fer valoracions i donar les explicacions on i quan corresponga. 

A més, el conseller d’Interior també ha fet referència a la llei de seguretat nacional, que ha demanat el líder del Partit Popular, Pablo Casado, sobre la qual ha assegurat que fins ara no hi ha motius per aplicar-la. 

Torra: "La violència no ens representa"

En el mateix sentit que Buch s’ha pronunciat el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, qui ha expressat en un tuit: "La violència no ens representa i el sentit de justícia ens espenta". A més, a través del seu compte de Twitter, Torra ha agraït a l’exlehendakari Juan José Ibarretxe la presència en les Marxes per la Llibertat a Girona.

També et pot interessar