Brussel·les demana informació sobre la llei d'amnistia al govern en funcions de Pedro Sánchez

Demanen conéixer l’abast personal, material i temporal de la llei i s'hi mostren preocupats

Sánchez rep a la diputada de Junts, Miriam Nogueras
Sánchez rep a la diputada de Junts, Miriam Nogueras, en una imatge d'arxiu / EDUARDO PARRA

El comissari europeu de Justícia, Didier Reynders, ha demanat informació concreta al govern espanyol en funcions sobre la llei d'amnistia que estan negociant el PSOE i Junts per a possibilitar la investidura de Pedro Sánchez perquè aquesta llei els genera "serioses preocupacions".

“Li agrairia que em facilitara informació més detallada sobre l'abast personal, material i temporal d'aquesta llei”, ha escrit Reynders en una carta dirigida als ministres de la Presidència en funcions, Félix Bolaños, i la de Justícia, Pilar Llop.

Davant de la petició de Reynders, el govern en funcions li ha recordat que encara no existeix un text sobre el cas i que, si es presenta a tramitació, serien els grups del Congrés els que la gestionarien i, per tant, haurien de dirigir-se a ells.

Aquest argument ja el va utilitzar dimarts la portaveu de l'executiu, Isabel Rodríguez, durant la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres, en resposta a la declaració en contra de l'amnistia aprovada pel Consell General del Poder Judicial amb els vots a favor dels vocals conservadors.

També et pot interessar

stats