Bravo planteja que la violència masclista siga competència exclusiva dels jutjats de dona

La consellera de Justícia traslladarà al Ministeri un informe amb la necessitat de crear de nous òrgans judicials.

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, en una fotografia d'arxiu
La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, en una fotografia d'arxiu / I. Caballer (Corts Valencianes)

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha plantejat en la reunió de la Conferència Sectorial de Justícia que la violència de gènere siga matèria exclusiva dels jutjats de Violència contra la Dona, i ha instat a posar en marxa una jurisdicció especialitzada en aquesta matèria.

Per això, segons ha exposat la consellera, “és imprescindible” l'increment del nombre de jutjats amb competències en violència masclista, ha informat en un comunicat.

En aquest sentit, Bravo ha mostrat la seua preocupació perquè l'actual sistema genera una justícia que genera “ciutadanes de primera i de segona”. Així, la responsable de Justícia ha assegurat que és “important concentrar els recursos i apostar per l'especialització”.

La iniciativa plantejada per Gabriela Bravo passa per un increment dels òrgans jurisdiccionals en la Comunitat Valenciana amb l'objectiu de reordenar els partits judicials i que hi haja almenys un jutjat especialitzat en violència de gènere a cada comarca. Segons la proposta, a les zones més despoblades o amb menys càrrega de treball, el jutjat abastaria diverses comarques.

La consellera ha explicat que traslladarà al Ministeri de Justícia un informe amb la necessitat de creació de nous òrgans judicials en la Comunitat Valenciana amb càrrec als pressupostos de 2019. Entre aquests figuraran els jutjats valencians l'entrada en funcionament dels quals es va suspendre el juny de 2011.

Bravo s'ha mostrat “convençuda” que el Ministeri “serà receptiu a les demandes” davant les “carències en matèria d'òrgans judicials que arrossega la Comunitat Valenciana”.

També et pot interessar

stats