Bravo explica el dispositiu del 28M, on podran votar vora 75.000 persones més que el 2019

La Generalitat ha disposat tots els mitjans per a votar amb "absoluta llibertat i seguretat" aquest 28M, ha assegurat la consellera de Justícia

Gabriela Bravo compareix aquest dissabte davant els mitjans
Gabriela Bravo compareix aquest dissabte davant dels mitjans / À Punt NTC

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha comparegut aquest dissabte per a explicar el dispositiu previst per a la doble cita electoral d'aquest diumenge, per al qual s’han mobilitzat més de 5.000 persones entre els col·legis electorals i la Ciutat Administrativa 9 d'Octubre de València, i ha assegurat que la Generalitat ha disposat tots els mitjans necessaris perquè la ciutadania puga participar en els comicis tant autonòmics com municipals "amb absoluta llibertat i seguretat".

Bravo ha recordat que 3.731.984 valencians elegiran demà els 99 diputats de les Corts, així com els 5.746 regidors dels ajuntaments valencians. En aquest cens s’inclouen les 125.664 persones que resideixen a l’estranger i els 73.992 estrangers que viuen a la Comunitat Valenciana i que podran votar en les eleccions municipals, xifra que ens situa com a autonomia capdavantera amb un nombre més gran d’estrangers amb dret a vot, per davant de Catalunya, Andalusia i la Comunitat de Madrid.

Respecte a les eleccions generals del 2019, Bravo ha destacat que el cens s’ha incrementat en 74.818 persones. 

Quant a la garantia d’accessibilitat de la ciutadania, el Consell ha distribuït 96 kits de votació accessible amb material en braille per a persones cegues o amb visibilitat reduïda i s’ha posat en marxa un servei de trasllat d’electors en 26 ajuntaments “que ho han sol·licitat per tindre nuclis de població dispersos en el terme municipal”.

A més, en col·laboració amb la Creu Roja, s’ha establit un dispositiu de transport als col·legis electorals per a persones amb mobilitat reduïda o per a les que estiguen ingressades als centres hospitalaris.

Bravo ha agraït el gran treball que han fet els més de 5.000 funcionaris de la Generalitat per a aquestes eleccions. A més, ha reconegut “la labor” de les forces i cossos de seguretat de l’Estat, que “garantiran que el procés electoral es duga a terme amb tota normalitat”, així com als voluntaris de Protecció Civil i la Creu Roja. Per a concloure, la consellera ha donat les gràcies “especialment” a les 18.507 persones que formaran part de les meses electorals i que faran possible que es puga “elegir el futur de la Comunitat Valenciana en pau, llibertat i diversitat”.

10.000 policies a la Comunitat Valenciana i 99.000 en tot l'Estat

El Ministeri de l'Interior ha mobilitzat un total de 10.027 policies a la Comunitat Valenciana i 98.991 en tot l'Estat en "el dispositiu més gran de seguretat de la història". Això suposa 6.610 agents més, un augment del 7%, que en les anteriors eleccions locals i al Parlament Europeu, el maig del 2019.

Durant la fase crítica, especialment el dia de votació, s'intensificarà la vigilància i protecció d'infraestructures crítiques en col·laboració amb altres cossos policials autonòmics o locals, així com la ciberseguretat de tot el procés i els dispositius dels col·legis electorals i els voltants.

En aquest context, Interior ha constituït el Centre d'Operacions de Seguretat IT per a monitorar i gestionar la seguretat i continuïtat de tots els sistemes d'informació involucrats en el procés electoral.

També et pot interessar

stats