Bravo desacredita Trenzano pel requisit lingüístic en Sanitat

El director general de Política Lingüística anuncià en À Punt que la mesura arribaria en la tercera legislatura del Botànic

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, aquest dijous
La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, aquest dijous / À Punt

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha desacreditat aquest dijous el director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano (Compromís), que anuncià aquest dimarts en una entrevista en Les notícies del matí d'À Punt el requisit lingüístic per al personal sanitari en la tercera legislatura del Botànic.

Preguntada per les afirmacions de Trenzano, Bravo ha afirmat que "no hi ha cap full de ruta previst per a Sanitat i, per tant, no entenc d'on s'han fet aquests anuncis a títol particular. Serà el que està en la ment d'aquest senyor".

Trenzano va destacar com un "avanç importantíssim" l'acord del requisit lingüístic, ja que "érem l'última comunitat que no tenia regulat el valencià en la funció pública". "Pedra a pedra anem fent paret i acabarem la paret amb el sector de la sanitat en la tercera legislatura del Botànic".

Bravo ha insistit que l'únic acord al qual s'ha arribat afecta Educació però en cap cas als sanitaris. "Li puc assegurar que el que es va acordar amb la conselleria d'Educació va ser el full de ruta presentat per a aquest semestre que ve, l'aprovació dels dos decrets per a la implantació de la capacitació lingüística i d'acord amb els nivells que se certifiquen en Educació, no es va parlar en absolut de cap pla en Sanitat. L'única cosa que hem de garantir és el dret de la ciutadania per a poder-se comunicar amb l'administració en la llengua que considere i evitar qualsevol classe de confrontació. No hi ha cap acord perquè no parlàrem de res més" ha afirmat la consellera de Justícia.

També et pot interessar

stats