Bravo demana una llei integral contra el tràfic de persones que puga abolir la prostitució

La consellera li ha traslladat al ministre de Justícia la necessitat de protegir les dones víctimes de violència masclista amb jutjats especialitzats.

Bravo demana una llei integral contra el tràfic de persones que puga abolir la prostitució
Bravo demana una llei integral contra el tràfic de persones que puga abolir la prostitució

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha instat el poder legislatiu a promulgar una llei integral contra el tràfic de persones i l'explotació sexual “que acabe amb aquesta nova modalitat d'esclavitud del segle XXI que és la prostitució”.

Bravo ha llançat aquesta petició en el transcurs de la conferència que ha impartit aquest dimarts en el Consell de Graduats Socials d'Espanya sota el títol Una societat sense violència masclista.

La consellera ha definit la prostitució com una altra de les violències que s'exerceix contra les dones, si bé està "tàcticament acceptada per la societat". Així mateix, ha recordat que prostitució, pobresa i discriminació per raó de gènere "són cares diferents del mateix poliedre".

Bravo ha assegurat que, encara que no hi ha xifres oficials, es calcula que al voltant de 100.000 dones exerceixen la prostitució a Espanya (el 80% d'elles, forçades a fer-ho) en més de 1.500 bordells, pisos o als carrers per a quinze milions de clients. Aquest negoci va moure més de 3.700 milions d'euros l'any passat.

La consellera ha recordat que, mentre s’escomet la reforma del Codi Penal, la Comunitat Valenciana ha modificat tota la normativa autonòmica per a adaptar-la als preceptes que estableix el Conveni d'Istanbul.

Jutjats especialitzats

D'altra banda, Bravo s'ha reunit amb el ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, i li ha traslladat la necessitat de protegir de forma eficaç les dones víctimes de violència masclista amb jutjats especialitzats. 

Així mateix, la consellera també ha reclamat nous jutjats a la ciutat d'Alacant i als partits judicials de Dénia, Sagunt i Carlet.

També et pot interessar

stats