Bravo aposta per ampliar els jutges i funcionaris de reforç en els jutjats de clàusules sòl

El CGPJ acorda amb el govern central i les autonomies mantindre el pla d'urgència posat en marxa l'1 de juny de 2017.

La consellera de Justícia,  Gabriela Bravo en una reunió amb la secretària d'Estat, Ana Botella
La consellera de Justícia, Gabriela Bravo en una reunió amb la secretària d'Estat, Ana Botella

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha plantejat al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) la necessitat d'ampliar el nombre de jutges i dels reforços del personal funcionari que desenvolupa el seu treball en els jutjats especialitzats en les clàusules sòl a València i Alacant.

En la reunió d'avaluació del pla d'especialització de jutjats de clàusules sòl abusives, Bravo ha reiterat la disponibilitat i el compromís de la Comunitat Valenciana per a incrementar el personal que els òrgans judicials consideren necessari, amb la finalitat d'agilitzar la resolució d'aquestes demandes.

La titular de Justícia també ha traslladat la necessitat de constituir una secció més en l'Audiència Provincial de València, i de reforçar les seccions civils d'Alacant i Castelló, ja que són les encarregades de veure aquest tipus d'actuacions en segona instància.

Des de la seua entrada en funcionament l'1 de juny, els tres jutjats especialitzats en clàusules sòl a la Comunitat han ingressat un total de 26.157 demandes, de les quals s'han resolt 4.404. A València, el nombre de demandes presentades ascendeix a 13.777, mentre que a Alacant se n'han registrades 9.664 i a Castelló, 2.716.

Es manté el pla d’urgència

En la reunió, el CGPJ s'ha compromés a elaborar un estudi exhaustiu sobre aquelles zones en què els jutjats especialitzats en les clàusules sòl tenen una taxa menor de resolució amb la finalitat d'adoptar mesures específiques i buscar solucions concretes en cada cas.

El president del Tribunal Suprem i del Poder Judicial, Carlos Lesmes, ha posat de manifest l'existència d'una important disparitat en les taxes de resolució, és a dir que el pla d'especialització no funciona amb el mateix rendiment en tots els territoris.

L'òrgan de govern dels jutges, el Ministeri de Justícia i les comunitats autònomes amb competències han avaluat el desenvolupament del pla d'especialització de jutjats en clàusules sòl, posat en marxa l'1 de juny de 2017. En la trobada, s’ha decidit mantindre de forma unànime, el programa d'urgència almenys fins que s'adopte alguna mesura legislativa.

També et pot interessar

stats