Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Bravo anuncia cinc jutjats de violència de gènere nous

La Generalitat havia demanat al Ministeri la creació de 14 jutjats nous, però el departament de Llop només n'autoritza una desena, la meitat dels quals abordaran la violència masclista

La consellera de Justícia durant l'entrevista d'aquest dimecres en 'Les notícies del matí' a Burjassot / À Punt NTC

La Comunitat Valenciana tindrà deu jutjats més enguany, la meitat dels quals especialitzats en violència de gènere. Així ho ha anunciat la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, en Les notícies del matí. Durant la seua intervenció, Bravo ha recordat que al nostre territori hi ha 36 jutjats més que quan ella va accedir al càrrec el 2015 i ha manifestat que en calien més, però no s’han implantat perquè el Ministeri de Justícia no atén totes les peticions que li trasllada la Generalitat i, per tant, l’administració autonòmica no pot crear tots els que desitjaria.

En aquesta línia, Gabriela Bravo apuntava que l’administració autonòmica havia demanat al departament de Llop enguany 14 jutjats nous per a atendre les necessitats reals de la justícia valenciana, però finalment només se'n crearan una desena.

Pel que fa als nous jutjats de violència de gènere que ha avançat Bravo en Les notícies del matí, s’ubicaran a la Ribera (un a Alzira i un altre a Sueca), al Baix Vinalopó (Elx) i València i Alacant. Com ha destacat, la valenciana és l'autonomia que més jutjats d'aquesta matèria crearà.

Malgrat les noves dependències judicials, durant l’entrevista la consellera ha destacat els avanços assolits en la justícia valenciana en els últims set anys i, entre aquests, citava els esforços que s’han fet en matèria de violència masclista i de serveis a les víctimes dels delictes.

De fet, apuntava que la Comunitat Valenciana és l'única que disposa d'oficines d’assistència a les víctimes en els 36 partits judicials del territori, un servei “que no té ni el ministeri”, com a puntualitzat.

Són necessàries reformes legals, perquè si no és així, en moltes coses en lloc d’invertir, desinvertimGabriela Bravo - Consellera de Justícia

A més, Gabriela Bravo ha recordat en Les notícies del matí que al territori valencià s’ha implantat un projecte pioner d’oficines d’assistència a les víctimes de la violència de gènere, que ja s'han inaugurat a València i Castelló i en els pròxims mesos s’obrirà una altra a Alacant.

Les víctimes, centre de les polítiques

Aquesta iniciativa és una de les que converteixen la justícia valenciana en capdavantera, com ha destacat la consellera. Bravo ha manifestat la seua voluntat, des que va accedir al càrrec, que les víctimes foren les protagonistes de les polítiques implantades en matèria de justícia. A més, com ha afegit, el territori també disposa d'unitats de valoració integral forense úniques a tot l’Estat.

La consellera, que ha admés que “s’ha avançat molt” en la justícia valenciana en els últims set anys, també ha reconegut que queden molts aspectes pendents i ha instat a l’adopció de reformes legals per a poder modernitzar tot el sistema judicial i crear una justícia adaptada a les necessitats reals de la societat. “Són necessàries reformes legals, perquè si no és així, en moltes coses en lloc d’invertir, desinvertim”, advertia. 

Tinc el respecte més absolut a la justíciaAfirma Bravo sobre el cas d'Oltra

D’altra banda, i preguntada per un dels terratrémols polítics de les últimes setmanes, la dimissió de l’exvicepresidenta Mónica Oltra i, concretament, el fet que aquesta culpabilitze l’extrema dreta, la consellera Bravo, fiscal de professió, ha manifestat el seu respecte a les decisions judicials.

“Tinc el respecte més absolut a la justícia”, sentenciava en ser pregunta per la dimissió de la seua excompanya de govern. “Tant la fiscal del Tribunal Superior de Justícia com tots els jutges de la Comunitat Valenciana mereixen tot el meu respecte i tinc plena confiança en la justícia”, es limitava a dir.