El Botànic tomba la investigació per la compra de 340 ordinadors, però el PSPV reconeix una errada administrativa

El PP ha demanat una comissió d’investigació a les Corts, Cs insta a aclarir l’ocorregut i Vox critica la falta de transparència.

Imatge de portada: Ple de les Corts d'aquest dilluns

Els partits que conformen l’acord del Botànic (PSPV, Compromís i Unides Podem) impediran la creació d’una comissió d’investigació a les Corts, a petició del PP, per la compra de 340 ordinadors per part de la Conselleria de Sanitat. No obstant això, el grup socialista ha reconegut una errada que va comportar el cessament d’un alt càrrec.

El PP considera que la Conselleria de Sanitat va adquirir els ordinadors de forma irregular, sense cap expedient de contractació ni licitació i fins tot denuncia que es van falsejar documents per a justificar l’arribada de l’equipament. Aquesta petició dels populars només rebrà el suport de Vox, que ha criticat la falta de transparència del Consell, mentre que Ciutadans s’hi abstindrà. No obstant això, la formació taronja ha instat a aclarir què ha ocorregut, ja que “en qualsevol empresa haurien tardat una vesprada a solucionar un problema així”.

Per la seua banda, el PSPV ha admés una errada administrativa en aquesta compra, però considera que es va fer sense cap intenció dolosa. A més, ha recordat que ja s’han depurat responsabilitats amb el cessament de la subdirectora de sistemes d’informació de la Conselleria de Sanitat. Per al grup socialista, l’adquisició dels 340 ordinadors era una compensació del contracte inicial per la baixada de preus dels equips informàtics.

La votació d’aquesta iniciativa tindrà lloc dijous i serà rebutjada amb els vots en contra de PSPV, Compromís i Unides Podem, que s’han mostrat contraris a la creació de la comissió durant el debat.

Comissió sobre discapacitat

D'altra banda, les Corts aprovaran una comissió especial d'estudi sobre discapacitat i diversitat funcional, que s'encarregarà de fer un seguiment de les polítiques públiques de les administracions amb la participació d'entitats del sector. També elaborarà propostes conjuntes per a aconseguir una societat valenciana “plenament inclusiva”.

La proposta, impulsada conjuntament pels tres grups del Botànic, s'ha debatut aquest dilluns i es votarà dijous. Els vots de PSPV, Compromís i Unides Podem són suficients perquè s'aprove, però el PP ha avançat que votarà a favor. Tot i això, diuen que preferirien una comissió permanent no legislativa de polítiques integrals de discapacitat, que permetera adaptar-se a les problemàtiques que vagen sorgint i saber per exemple “per què el Consell no paga als centres especials d'ocupació”.

Ciutadans avança que s'abstindrà perquè sembla que el Botànic “només busca el titular” i un “brindis al sol”, mentre que Vox assegura que la proposta és “una tapadora” per a disfressar el que qualifica d’“incompetència” del Botànic.

També et pot interessar

stats