El Botànic reivindica ser l'exemple que la governabilitat a Espanya és possible

El PP i Ciutadans consideren que el 'pacte de l'abraçada' és una mala notícia per al poble valencià.

VÍDEO | El Botànic reivindica ser l\'exemple que la governabilitat a Espanya és possible

Arran dels resultats del 10N i del pacte de coalició signat entre el PSOE i Unides Podem per a la legislatura, és temps d'anàlisis. Des de Compromís, la portaveu adjunta del grup a les Corts, Mónica Àlvaro, considera positiu el "fulminant" preacord "sempre que tinga en compte les reivindicacions valencianes" en finançament, infraestructures, citricultura i dependència. Nega també que anar a les eleccions de la mà de Més País haja sigut una oportunitat perduda d'estar en el nou executiu, perquè el vot de la coalició "és decisiu". Ha assegurat que des del partit valencià estan "desitjant donar el sí" però posa una condició: que es contemple l'agenda valenciana. 

Preguntat sobre la possible abstenció d'Esquerra Republicana de Catalunya i de Ciutadans per a la investidura de Pedro Sánchez, el portaveu del PSPV a les Corts, Manolo Mata, ha dit que "cadascú ha d'assumir la seua responsabilitat". No obstant, ha llevat importància a aquest fet perquè, segons ha dit, les forces polítiques compromeses sumen 155 escons i considera que "no serà difícil afegir els tres diputats de Més País" per a tindre una majoria i poder governar. Ha reconegut que no serà una majoria estable "i s'haurà de veure com es fa". El dirigent socialista ha recordat que el primer experiment de govern amb altres forces polítiques (Podem i Compromís) ha funcionat, i també s'ha mostrat confiat que el govern de coalició a Madrid funcionarà "sense discrepàncies importants, com s'ha fet ací". 

Des d'Unides Podem, la portaveu a les Corts, Naiara Davó, apunta que estan d'enhorabona perquè comença un nou model de coalició i de govern al servei de la gent. Assenyala igualment que ara toca fer "faena de formigueta" per a aconseguir els suports necessaris, i assenyala que "no tenim cap dubte" que l'agenda valenciana hi tindrà presència. 

Un "mal acord" per a l'oposició

En l'altra banda està el PPCV. El secretari general del grup parlamentari popular, Alfredo Castelló, ha qualificat l'acord "d'engany per als espanyols", i ha dit que "l'abraçada entre Sánchez i Iglesias asfixiarà Espanya i serà un fet tremendament negatiu per a la Comunitat Valenciana".

Per a Ciutadans, l'abraçada entre els dos líders escenifica un "mal acord", segons el portaveu a les Corts, Toni Cantó, que ha assenyalat que Sánchez ha mentit. "Durant mesos ha dit que no podria dormir si arribava a un pacte amb Iglesias, i ahir s'estaven abraçant", ha argumentat. També ha destacat que l'anunci que van fer ahir el PSOE i Unides Podem és una mala notícia per als valencians i valencianes, i ha criticat que "no es va mencionar el tema de l’infrafinançament valencià". 

Des de Vox, han remés al missatge de Santiago Abascal, en què lamenta que els socialistes s'hagen abraçat al comunisme bolivarià.

També et pot interessar

stats