El Botànic rebutja investigar les ajudes a empreses vinculades al germà de Puig

El ple de les Corts també descarta indagar, a través de una comissió, en la situació als centres de menors.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, durant la segona sessió de control de l'any a les Corts
El president de la Generalitat, Ximo Puig, durant la segona sessió de control de l'any a les Corts / À Punt NTC.

El ple de les Corts ha rebutjat, amb els vots del PSPV, Compromís i Unides Podem, la proposta del PP de crear una comissió d'investigació sobre l'existència d'una possible trama per a aconseguir fons públics per part de les empreses Comunicacions dels Ports i Mas Mut Produccions, participades per Francis Puig, germà del president de la Generalitat.

El portaveu socialista, Manolo Mata, ha subratllat que "no hi ha empreses dels germans Puig, tenen el 5% de dues empreses, una que es va crear fa trenta anys i una altra fa quinze". "Puig té com a patrimoni l'honestedat, el més honest de tots els presidents que ha tingut la Comunitat Valenciana", ha remarcat, al mateix temps que ha assenyalat que el Consell ha entregat al PP 4.000 documents sobre aquest tema.

Tampoc s'investigaran els centres de menors

Les Corts també han rebutjat la comissió d'investigació que reclama el PP per a aprofundir en el "caos", segons els populars, de la gestió i control de la Generalitat en els centres de menors de la Comunitat Valenciana. Els partits del Botànic (PSPV, Compromís i Unides Podem) hi han votat en contra i la resta de l'oposició (Ciutadans i Vox) hi ha donat suport.

El PP exigeix autocrítica en aquest assumpte a la vicepresidenta i responsable de Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i que, en cas contrari, Ximo Puig nomene una altra consellera.

En nom de Compromís, Carles Esteve ha subratllat que la seua companya de partit va donar explicacions durant dues hores i mitja en una comissió fa dues setmanes. Oltra va defendre que apliquen els mateixos protocols en tots els centres i garanteixen en tot moment l'assistència i drets dels menors, a més de destacar el reforç de la supervisió.

També et pot interessar

stats