El Botànic proposa que Camps, Costa, Rus, Blasco i el Bigotes compareguen en la comissió sobre Taula

El 12 de novembre es votarà el pla conjunt presentat pel PSPV, Compromís i Podem, així com el del PP i Ciutadans per separat.

Francisco Camps i Rafael Blasco en imatge d’arxiu. Europa Press.
Francisco Camps i Rafael Blasco en imatge d’arxiu. Europa Press.

L'expresident de la Generalitat Francisco Camps, l’exconseller Rafael Blasco, l'exsecretari general del PPCV Ricardo Costa, l'expresident de la Diputació de València Alfons Rus o Álvaro Pérez, el Bigotes, són alguns dels noms que els partits del Botànic volen que compareguen en la comissió d’investigació de les Corts sobre la contractació de la Generalitat amb la trama investigada en l'operació Taula.

Així consta en el pla de treball conjunt presentat pel PSPV, Compromís i Podem, que es votarà aquest dilluns 12 de novembre en la comissió. A més, es votaran els plans que han plantejat el PP i Ciutadans per separat.

Aquest divendres acabava el termini perquè totes les formacions presentaren les seues propostes de treball.

El Botànic planteja, a més d’aquests noms, que compareguen l’exgerent d’Imelsa Marcos Benavent; els exconsellers del PP Trini Miró Alejandro Font de Mora i Esteban González Pons, l’exgerent de la Fundació Jaume II el Just Vicente Burgos, l’exdirigent del PPCV David Serra, l'exconseller delegat de Ciegsa Máximo Caturla i el directiu Miguel Barranca, a més de responsables de les empreses Trasgos i Engloba.

També citen tres persones "relacionades amb la investigació i la denúncia" del cas: la coordinadora d'EUPV Rosa Pérez Garijo i els periodistes Juan Nieto i Loreto Ochando.

Aquests grups sol·liciten en el seu pla documentació diversa i informes relacionats amb la Fundació Jaume II el Just com ara escriptures, estructura, organigrama i informes de la Intervenció, d’Hisenda, de la Sindicatura de Comptes o comptes. També es demana a la Generalitat copia dels expedients de contractació de tots els organismes que en depenien des del 2003 fins al 2015, amb més de 30 empreses.

Els populars inclouen la llista de membres del PSPV

El PP, per la seua banda, també demana que hi acudisquen Rosa Pérez Garijo i Marcos Benavent, i afegeixen altres noms de socialistes com Sandra Gómez, Jorge Alarte, Josep Moreno, Rafael Rubio o José Manuel Orengo, a més de l'actual president de la Diputació de València, Toni Gaspar.

La seua proposta inclou sol·licitar informació al jutjat d'instrucció número 18 de València sobre les diferents peces de Taula no subjectes al secret de sumari, organigrames d’Imelsa des del 2007 fins a l'actual Divalterra o còpies de les actes de reunions del consell d'administració, entre d’altres.

Ciutadans cita Alberto Fabra, Cotino o Rambla

Per la seua banda, el pla de treball de Ciutadans també inclou en les compareixences les de l'empresari Enrique Ortiz, l'expresident de la Generalitat Alberto Fabra, els exconsellers Gerardo Camps, María José Català, Juan Carlos Moragues i els exvicepresidents Juan Cotino, Víctor Campos i Vicente Rambla.

També et pot interessar

stats