El Botànic planteja recuperar la gestió pública del monestir de Santa Maria de Valldigna

Ferri argumenta que és una "anomalia" que l'òrgan gestor siga una fundació privada "finançada totalment amb recursos públics".

Ferri aquest dilluns en una compareixença davant els mitjans
Ferri aquest dilluns en una compareixença davant els mitjans / Compromís

PSPV, Compromís i Podem registraran una iniciativa en les Corts per a modificar la llei del reial monestir de Santa Maria de Valldigna per a "extirpar" de la gestió la Fundació Jaume II El Just, en procés de liquidació, amb l'objectiu que passe a assumir-la l'administració pública.

El portaveu de Compromís, Fran Ferri, ha explicat que es planteja aquesta modificació per lectura única –de manera que seria directament aprovada, si escau, en el ple– i que abans de registrar-la oferiran a PP i Ciutadans sumar-se a aquest text. També ha indicat que la llei actual sobre el monestir presenta una "anomalia" perquè figura com a òrgan gestor una fundació privada "que està finançada totalment amb recursos públics i en què les decisions les prenien càrrecs públics polítics".

Aquesta proposició de llei planteja complir la normativa valenciana sobre transparència i bon govern, a més d'establir "un lloc públic gestionat per l'administració valenciana directament".

També et pot interessar

stats