El Botànic demana explicacions pel desallotjament del Casal Social Okupat de Benimaclet

Els síndics del PSOE, Compromís i Unides Podem qüestionen la intervenció policial en el centre social.

Agents de la Policia Nacional impedeixen l'accés al Centre Social Okupat de l'Horta
Agents de la Policia Nacional impedeixen l'accés al Centre Social Okupat de l'Horta / À Punt NTC

Els partits polítics del Botànic al complet han qüestionat l'intent de desallotjament del Casal Social Okupat de l'Horta a Benimaclet, tal com han manifestat els portaveus dels grups després de la junta de síndics de les Corts.

El socialista Manolo Mata ha dit que no entén la “reacció juridicopolicial”, mentre que Compromís i Unides Podem han demanat reunir-se amb la delegada del govern espanyol perquè explique el que ha passat.

Mata ha qualificat de “molt greus” els fets i ha demanat una investigació sobre un intent de desallotjament d'un centre on es desenvolupen activitats culturals i al qual assegura haver assistit en diverses ocasions.

El síndic de Compromís, Fran Ferri, l’ha qualificat d’“episodi lamentable” i ha denunciat que s'intentara tapiar el centre “amb l'excusa d'executar una orde judicial de desallotjament d'un terreny que no tenia res a veure” amb el local.

Ferri ha criticat que els agents que van intervindre “anaven sense identificar, la qual cosa no és legal”, una acusació que també ha fet la portaveu d'Unides Podem, Naiara Davó. La síndica ha lamentat "l'ús de la força en el desallotjament il·legal" d'un centre social què, segons ha explicat, és un espai autogestionat de trobada i cultural del veïnat, la qual cosa va motivar la resposta “ferma i contundent” del veïnat”.

També et pot interessar

stats