El Botànic defensa estratègies que garantisquen la sostenibilitat turística

PSPV, Compromís i Podem han pactat una proposta de resolució per a lluitar contra la precarietat i l’intrusisme en el sector.

Puig i Oltra, en la segona jornada del debat de política general
Puig i Oltra, en la segona jornada del debat de política general / Juan Carlos Cárdenas (Efe)

PSPV, Compromís i Podem han pactat una proposta de resolució sobre turisme en què es parla de posar en marxa "estratègies que garantisquen la sostenibilitat turística i permeten que tant residents, visitants com agents turístics puguen contribuir" a la millora dels serveis i les infraestructures, la lluita contra l'intrusisme o contra la precarietat laboral.

Així consta en el text consensuat pels tres grups del Botànic arran d'una proposta de Podem en el debat de política general. El diputat David Torres ha defensat en la seua intervenció l'establiment d'una taxa turística perquè els visitants puguen contribuir "a millorar serveis, infraestructures i lluitar contra la precarietat".

La iniciativa també proposa implementar un pla contra l'explotació laboral en l'hoteleria, comerç i serveis, o replantejar la concessió d'ajudes en matèria turística perquè es concedisquen en règim de concurrència competitiva perquè entre els criteris de valoració es tinguen en compte els principis de dignitat, seguretat i drets laborals.

Així mateix, s'advoca per impulsar la inspecció turística per a "lluitar de manera efectiva contra l'intrusisme i els allotjaments il·legals". "Volem que es parle d'ocupació, de com millorar la convivència als barris contra la degradació i la pèrdua de residents", ha indicat Torres.

PSPV i Compromís també han arribat a un acord sobre una proposta de Ciutadans per a demanar al Consell l'impuls dels programes d'intel·ligència turística i la formació d'empresaris i treballadors.

El PP critica el format 

La segona sessió del debat de política general l’ha obert la portaveu adjunta del PP, Eva Ortiz, qui ha criticat el nou format amb limitació en el nombre de propostes, en considerar que busca "emmordassar i silenciar el PP".

Ortiz ha presentat una de les seues iniciatives, composta per propostes en matèria educativa (districte únic i llibertat d'elecció de centre per part de les famílies) i sanitària (aposta per les concessions i blindatge per llei de terminis màxims per a les llistes d'espera). A més, ha presentat propostes per a la reducció de l'IRPF i l’eliminació dels impostos de successions i patrimoni.

La portaveu del Grup Popular ha lamentat que, després de tres anys, aquest govern no té “res a oferir als ciutadans d'aquesta comunitat”. Així mateix, ha assegurat que amb el PP en la Generalitat "tornarà l'orgull de sentir-se valencians i espanyols, i la llibertat" després del "sectarisme" del Botànic.

La parlamentària de Compromís Mireia Mollà ha criticat aquesta "proposta popurri" del PP i ha criticat que "se situen al costat de l'extrema dreta, de les persones que confronten mitjançant l'odi", la qual cosa considera "perillosa".

També et pot interessar

stats