El Botànic arriba a un acord que se signarà aquesta vesprada a Alacant i es votarà demà

À Punt oferirà un programa especial a les 17:30 hores amb motiu de la signatura del pacte.

VÍDEO | El Botànic arriba a un acord que se signarà aquesta vesprada a Alacant i es votarà demà

Després de dies intensos de negociació, els tres partits que conformen el nou Pacte del Botànic (PSPV, Compromís i Unides Podem- Esquerra Unida) han arribat aquest dimecres a un acord que se signarà aquesta vesprada a Alacant. Així ho han confirmat fonts pròximes a la negociació a À Punt . La signatura serà a les 18:00 hores al Castell de Santa Bàrbara, a la ciutat d'Alacant.  À Punt oferirà en directe un programa especial amb motiu de la signatura. 

El punt que ha aconseguit desbloquejar l'acord és l'oferiment d'una vicepresidència verda per a Unides Podem- Esquerra Unida. Després de huit reunions, els tres socis del Botànic havien arribat a aquest dimecres sense un acord d'investidura que permetera reeditar el Consell liderat per Ximo Puig. Els tres líders dels partits, Ximo Puig, Mónica Oltra i Rubén Martínez Dalmau, han mantingut una trobada aquest mateix matí abans del ple en el qual s'ha desbloquejat la situació.

El principal escull de la negociació, segons fonts presencials, estava en el repartiment de les competències sobre canvi climàtic i transició energètica, que fins ara han estat en mans de Compromís.

El PSPV va cedir a Unides Podem la competència d'Habitatge i Compromís va fer el propi amb Transparència, però Unides Podem va reclamar també canvi climàtic. Finalment, aquesta àrea no estarà amb Habitatge, però tindrà una comissió delegada.

També et pot interessar

stats