Borrell insisteix que no dimitirà

El ministre d’Afers Estrangers va ser multat amb 30.000 euros per usar informació privilegiada en la venda d'accions d’Abengoa.

Borrell, en la trobada internacional sobre patrimoni per al desenvolupament. Eduardo Parra (Europa Press).
Borrell, en la trobada internacional sobre patrimoni per al desenvolupament. Eduardo Parra (Europa Press).

El ministre d'Afers Estrangers, Josep Borrell, ha assegurat aquest dijous que no dimitirà després de ser sancionat per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) per la venda d'accions d'Abengoa. 

"Si he renunciat a recórrer (contra la sanció) per la meua condició de ministre, no tindria molta lògica que no recorreguera per ser ministre i després dimitira del càrrec de ministre", ha assegurat Borrell. 

La Comissió Nacional del Mercat de Valors va anunciar una sanció de 30.000 euros al cap de la diplomàcia espanyola per usar informació privilegiada en la venda d'accions de la companyia Abengoa, de la qual era conseller.

PP i Podem demanen la seua dimissió 

Tant el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, com el líder del PP, Pablo Casado, han demanat la dimissió de Borrell al capdavant del Ministeri d’Afers Estrangers. Des de Ciutadans, han registrat la sol·licitud perquè el ministre comparega de manera urgent al Congrés per a explicar la multa.  

Per la seua banda, La Moncloa ha mostrat el seu suport a Borrell i, amb el pagament de la multa, dona per tancat el cas.

També et pot interessar

stats