Borrell assegura que limitarà les activitats polítiques de Leopoldo López

El líder opositor ha dit que ell no és qui està acorralat, sinó Maduro.

VÍDEO | Borrell assegura que limitarà les activitats polítiques de Leopoldo López

El ministre en funcions d'Afers Estrangers, UE i Cooperació, Josep Borrell, ha afirmat aquest divendres que es limitarà l'activitat política de l'opositor veneçolà Leopoldo López, acollit en l'ambaixada espanyola a Caracas des de dimarts perquè, segons ha dit, "Espanya no permetrà que la seua ambaixada es convertisca en centre d'activisme polític".

Borrell ha detallat que ha parlat de l'assumpte amb el seu homòleg veneçolà, Jorge Arreza. Segons ha afirmat, li ha deixat clar que López no serà entregat a la Justícia veneçolana, sinó que es considerarà convidat a l'ambaixada espanyola. 

Per la seua banda, el líder opositor ha dit que ell no és qui està acorralat, sinó Nicolás Maduro.  

Ábalos no preveu que hi haja una intervenció dels EUA

El secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha assenyalat aquest divendres que el govern espanyol no preveu que hi haja una interveció dels Estats Units a Veneçuela i ha reiterat que la posició d'Espanya és "una via pacífica que permeta que a Veneçuela es convoquen eleccions lliures". 

En una entrevista en Los Desayunos de TVE, Ábalos ha insistit en el fet que la intenció del govern central és que el dirigent opositor Leopoldo López continue en l'ambaixada d'Espanya a Veneçuela, es mantinga la seguretat de les instal·lacions "i no s'hi produïsca cap intervenció". Ábalos ha remarcat que és necessari preservar la seguretat dels veneçolans.

També et pot interessar

stats