Borràs proposa Pere Aragonès per a presidir la Generalitat de Catalunya

El candidat d'ERC se sotmetrà al primer intent per a ser investit en el ple d'aquest divendres tot i que encara no té garantits els vots.

Pera Aragonés, durant la declaració institucional d'ajornament de les eleccions divendres passat a Barcelona
Pera Aragonès, durant una compareixença a Barcelona / Arxiu / À Punt NTC

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha proposat aquest dimecres al vicepresident de la Generalitat en funcions, Pere Aragonès (ERC), com a candidat a la investidura a la Presidència de la Generalitat, malgrat que encara no té garantits els vots per a ser triat nou cap de l'executiu català.

Borràs ho ha anunciat en una compareixença des del despatx d'audiències de la cambra catalana, després d'haver finalitzat la ronda de contactes amb els grups parlamentaris, per la qual cosa Aragonès se sotmetrà al primer intent per a ser investit en el ple d'aquest divendres.

El candidat republicà arribarà a aquest primer debat d'investidura sense els vots garantits per a ser president, ja que Junts ha advertit aquest mateix dimecres que encara no hi ha un acord amb ERC i que previsiblement l'elecció d'Aragonès no tirarà avant aquest divendres, mentre que les bases de la CUP decidiran entre dimecres i dijous el seu posicionament després del preacord que han aconseguit.

També et pot interessar

stats