Borràs (JxCat) insisteix en la seua innocència i denuncia l'ús de "clavegueres" contra ella

El Suprem la investigarà per adjudicar presumptament contractes a dit quan dirigia l'Institució de les Lletres Catalanes.

La portaveu de JxCat en el Congrés, Laura Borràs, en una imatge d'arxiu
La portaveu de JxCat en el Congrés, Laura Borràs, en una imatge d'arxiu / Ricardo Rubio (Europa Press)

La portaveu de JxCat en el Congrés, Laura Borràs, ha tornat a insistir que "és innocent". Segons ha dit, sota la seua direcció en l'Institució de les Lletres Catalanes (ILC) "no hi ha hagut cap perjudici per a l'erari públic", i ha denunciat l'actuació de "clavegueres", que només busquen "intoxicar".

Així s'ha expressat Borràs en declaracions en els corredors del Parlament després que aquest dimarts el Tribunal Suprem acordara obrir-li un procediment per presumptes irregularitats en l'adjudicació a un amic de 18 contractes per valor de 259.863 euros quan dirigia l'ILC, entre 2013 i 2017. El Suprem la investigarà per delictes de prevaricació, malversació, frau a l'administració i falsedat per, presumptament, adjudicar contractes a dit. 

"En aquest Estat la presumpció que conta és la presumpció de culpabilitat", ha lamentat Borràs, que ha garantit no haver comés "cap delicte" i ha dit esperar poder defensar-ho així "en seu judicial" i no davant la premsa. Així, ha criticat el "treball mediàtic per a tractar d'aombrar" la seua figura i "vincular" el seu nom amb la corrupció, una tasca que ha titlat d'"àrdua".

La dirigent de JxCat ha descartat finalment apartar-se de la vida política, atés que ha recordat que no és militant del PDeCat i que, per tant, no se sent concernida pel reglament intern del partit, tampoc pel que fa a processos judicials.

També et pot interessar

stats