Bonig reclama a Puig i Oltra que impulsen el canvi del model de finançament

El síndic del PSPV a les Corts, Manolo Mata, ha instat Bonig a ser “contundent” amb els presidents autonòmics del seu partit.

Isabel Bonig s'ha reunit amb diputats i senadors del PP.
Isabel Bonig s'ha reunit amb diputats i senadors del PP. / À Punt NTC

La presidenta del Partit Popular a la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha reclamat aquest dissabte al PSPV i Compromís, i al president i la vicepresidenta de la Generalitat, Ximo Puig i Mónica Oltra, "que impulsen el canvi del model de finançament i el pagament del deute històric a la Comunitat".

Bonig ha fet aquestes declaracions després de reunir-se amb diputats i senadors del PP per tal d'abordar la incidència dels pressupostos generals de l'estat en la Comunitat Valenciana. La líder popular considera que en els comptes estatals "hi ha guanyadors: els governs bascos i catalans; i perjudicats: la resta".

El Partit Popular ha criticat que cap de les seues esmenes, que feien referència a inversions per a fomentar la competitivitat de la indústria valenciana, el port de València i "contra la pujada d'impostos" ha sigut acceptada.

Bonig ha advertit que el Partit Popular estarà "molt pendent" de l'execució dels pressupostos perquè els governs espanyol i valencià "utilitzen la mentida com a instrument polític i no la gestió". La líder de l'oposició ha denunciat que la Comunitat Valenciana rebrà 293 milions d'euros menys en 2021 amb el nou model de finançament.

Així doncs, la líder del PPCV ha reclamat el canvi de model de finançament perquè l'actual perjudica la ciutadania valenciana. Bonig ha emfasitzat que el seu partit vol una harmonització fiscal que "abaixe impostos i genere riquesa".

Pel que fa al deute històric de l'estat espanyol amb la Comunitat Valenciana, la líder popular ha denunciat que el govern valencià no ha rebut "ni un euro" dels 17.000 milions que el seu partit calcula que s'haurien de pagar. Bonig ha recordat que "para la mà" a Puig i Oltra, al PSPV i Compromís, per a exigir tant el pagament del deute històric com el canvi de model de finançament.

El PSPV defén els pressupostos estatals de 2021

El síndic del PSPV a les Corts, Manolo Mata, ha instat la líder dels populars, Isabel Bonig, a ser “contundent” amb presidents autonòmics del seu partit, com Ayuso o Feijóo, que “posen pedres al camí per a aconseguir un finançament just”.

El socialista ha defés que els pressupostos estatals de 2021 condonen el deute de la Marina i reconeixen el 10% d'inversions per a la Comunitat Valenciana. Pel que fa a l'harmonització fiscal, Mata ha titllat d'“impresentable” el dúmping fiscal que, assegura, ocorre a la Comunitat de Madrid i afavoreix únicament els madrilenys més rics.

També et pot interessar

stats