Bonig: Els pressupostos del 2021 “són els menys socials de la història”

El síndic socialista, Manolo Mata, suggereix a Bonig que es compre una lupa o canvie d'assessors.

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig.
La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig. / PPCV

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha afirmat que els pressupostos de la Generalitat per al 2021 “són els menys socials de la història de la comunitat”.

La líder del PP valencià ha anunciat que el seu grup parlamentari ja està treballant en les esmenes, que seran “sensates i realistes”. Així ho ha expressat en una roda de premsa en què ha analitzat els comptes de la Generalitat per a l’any que ve, on considera que "guanya el Botànic i perd la societat valenciana".

Pel que fa a la partida de sanitat, Bonig ha expressat que “no cobreix les despeses”. I qualifica de vergonya que augmenten un 40% els alts càrrecs, assessors i organismes des del primer pressupost del 2016. A més, adverteix que el pressupost de Sanitat Universal baixa, ja que passa del 29,6% dels comptes del 2020 al 29,4% del 2021.

A més, Bonig afirma que el Consell augmentarà el deute en 7.800 milions d’euros i que "aquest deute és la conselleria número 13".

Manolo Mata suggereix a Bonig que es compre una lupa o canvie d'assessors

El síndic del Grup Parlamentari Socialista a les Corts, Manolo Mata, ha contestat a les declaracions de Bonig i ha assegurat que les paraules de la líder popular "mostren el desconcert del PP davant el pressupost amb la despesa social més alta de la història".

"És evident que el fracàs de les polítiques neoliberals i d'austeritat han desconcertat el PP i tota la dreta, i ara, davant un pressupost que ja no retalla ni limita drets, sinó que se centra a salvar vides, enfortir els serveis públics i regenerar el teixit productiu valencià, només saben fer una lectura desenraonada", ha dit Mata.

El síndic socialista ha instat Isabel Bonig a comprar-se "una lupa nova per a estudiar els pressupostos" o a canviar d'assessors. El problema del Partit Popular, segons Mata, "es que no té exemples per a mostrar sobre què faria si estiguera governant, li fa vergonya i amaga el que està fent el seu partit en polítiques socials allà on governen, com a Madrid, Andalusia o Múrcia".

També et pot interessar

stats