Bonig: "No hi va haver condonació, hi va haver subrogació. I Vaersa va cobrar el deute"

La presidenta del PPCV declina comentar la filtració l'interrogatori del fiscal, qui l'acusava d'esquivar les respostes.

Imatge de portada: la líder del PPCV mostra els documents que suposadament avalen la seua innocència

La presidenta del PP de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha insistit a negar que Vaersa condonara un deute de 519.000 euros el 2014 a la fundació que va organitzar la visita del papa Benet XVI, quan ella era la màxima responsable de l'empresa pública i consellera d'Infraestructures i Medi Ambient. El passat 21 de novembre Bonig va declarar com a testimoni en la peça judicial que investiga els fets. 

"Vaig dir que no hi ha condonació i no hi ha condonació. Una subrogació en el pagament. I Vaersa va cobrar el deute. Ho afirme i ho ratifique", ha explicat la presidenta del PPCV a les Corts. Ha mostrat als periodistes dos informes de la Intervenció General i de l'Advocacia de la Generalitat, datats en març de 2014, que segons Bonig són favorables al procediment de liquidació i extinció. Assegura que aquests documents estan en poder de la Generalitat. 

El fiscal Anticorrupció del cas, Jesús Carrasco, va sotmetre Isabel Bonig a un dur interrogatori per a esclarir els pagaments. El representat del ministeri públic va acusar-la d'intentar evitar les respostes amb evasives i va situar el problema en el fet que Vaersa va "prestar serveis a la Fundació V Trobada Mundial de les Famílies que no s'han documentat". Carrasco va bromejar fins i tot amb la situació explicant que l'empresa pública es dirigia a la fundació amb una falsa amenaça: "o em pagueu o us perdone el deute".

Declina comentar l'interrogatori

Bonig ha declinat comentar l'interrogatori, la gravació del qual han filtrat parcialment alguns mitjans de comunicació. "No em pronunciaré sobre els àudios que han eixit, que són òbviament una part, perquè no ha eixit tot l'interrogatori" ha dit la presidenta del PPCV, que ha recordat que no sol sol pronunciar-se sobre processos judicials oberts. "El meu màxim respecte autoritat judicial, al ministeri fiscal i la resta de parts. Insistisc perquè no ho he fet [valorar processos judicials] ni quan les sentències han sigut favorables per al PP, ni quan han sigut desfavorables", ha dit.

Una cortina de fum

En opinió de la líder popular, la filtració dels àudios és una cortina de fum per a tapar les investigacions obertes per la presumpta condonació del deute de l'Institut Valencià de Finances a un grup editorial on té interesos el president de la Generalitat, Ximo Puig; i per la investigació contra els negocis de germans i coneguts del president. 

El secretari d'organització del PSOE, José Muñoz, ha recriminat la falta d'explicacions d'Isabel Bonig i ha volgut posar de manifest que les responsabilitats afecten "directament" la gestió política de Bonig la qual, al seu juí "ha mentit en dir que no va condonar el deute i després els papers han acreditat que sí que l'hem pagat". 

També et pot interessar

stats