Bonig diu que la reconquesta iniciada a Andalusia continuarà a la Comunitat Valenciana

La primera mesura que prendrà si és presidenta de la Generalitat sera “la baixada d'impostos”.

Imatge de l'acte a Alacant

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha afirmat que “la reconquesta” de governs populars “ha començat pel sud, amb el canvi de color en la Junta d'Andalusia”. En aquest sentit, ha assegurat que la segona autonomia que canviarà serà la Comunitat Valenciana.

Així s'ha expressat la líder del PPCV en un acte de precampanya que ha tingut lloc a Alacant amb el president del PP, Pablo Casado, i l'alcalde de la ciutat, Luis Barcala. 

Bonig ha assenyalat que en el seu partit se centren “a resoldre els problemes a la gent”. Per això, ha assegurat que la primera mesura que prendrà si és presidenta de la Generalitat sera “la baixada d'impostos, eliminar el de successions i donacions i patrimoni", ha assegurat.

Pel que fa a la política lingüística, ha dit que “el requisit lingüístic serà un mèrit i no una exclusió que espante el mèrit”. “No ens faran triar entre castellà i valencià, les dues per igual però amb afecte i en llibertat”, ha acabat.

Casado defensa el castellà com a vehicular en educació i l'administració

En la mateixa línia, Casado ha defensat el castellà com la llengua “vehicular” en l'educació, en l'Administració, per a les oposicions i en la senyalització urbana i interurbana.

“La llengua cooficial pot ser un mèrit però no un requisit excloent”, ha asseverat. Segons el líder del PP, un ciutadà de Palència no pot optar a una plaça a València per desconéixer el valencià i, en canvi, un valencià sí que pot fer-ho allí.

També et pot interessar

stats