Bonig denuncia "17 plans de Nadal" i acusa el govern central d'incapacitat

Els populars critiquen que les restriccions seran insuficients si no es fan tests a la població.

La presidenta del PPCV, en un acte de les Noves Generacions del partit
La presidenta del PPCV, en un acte de les Noves Generacions del partit / Twitter: @NNGG_CV

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), Isabel Bonig, ha denunciat aquest dissabte que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, haja estat "incapaç de coordinar un pla conjunt per a tot Espanya amb criteris objectius". La líder de l'oposició ha afirmat que hi haurà 17 plans per a Nadal diferents, el que, al seu entendre, fa palesa una "manca de planificació".

A més, Bonig ha acusat el president de la Generalitat, Ximo Puig, de "parlar fa 10 dies" de les bones dades epidemiològiques a la Comunitat Valenciana i obrir l'oci nocturn i l'economia i "sis dies abans de Nadal" anunciar una bateria de restriccions diferents.

La líder popular també ha demanat a Puig que desenvolupe un pla de vacunació "ja" i que faça tests a la població valenciana perquè si no les restriccions "seran insuficients per a contindre la pandèmia".

Bonig ha fet aquestes declaracions en un acte celebrat per les Noves Generacions del partit juntament amb la candidata a presidir l'organització juvenil a Espanya, Bea Fanjul.

Contractes de la Generalitat amb els germans de Puig

Per la seua banda, la secretària general del PP a la Comunitat Valenciana, Eva Ortiz, ha denunciat que la Conselleria d'Educació, en una resposta parlamentària, ha assegurat que en els anys 2017 i 2019 no es van firmar contractes per part de la Generalitat amb les empreses dels germans del president Ximo Puig i els seus socis els Adell Bover.

Segons Ortiz, la seua formació disposa de documentació que li permet assegurar que el departament que dirigeix Vicent Marzà va subscriure durant 2017 contractes per valor de més de 19.200 euros per a la promoció del valencià a través d'una central de mitjans.

La diputada popular ha explicat que la formació ha sabut aquesta setmana, després del viatge oficial del cap del Consell a Catalunya, que les empreses del germà de Puig reberen "68.000 euros en subvencions" del govern català.

També et pot interessar

stats