Bonig demana una comissió a les Corts sobre la sanitat pública valenciana

Assegura que es podran aportar solucions amb una "radiografia completa" dels problemes.

Bonig demana una comissió a les Corts sobre la sanitat pública valenciana
Bonig demana una comissió a les Corts sobre la sanitat pública valenciana

La presidenta del PP de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha anunciat que demanarà a les Corts que es cree una comissió d'estudi sobre la sanitat pública valenciana per tal d'identificar els problemes que pateix i tindre'n una "radiografia completa" . L'objectiu de la iniciativa és poder aportar solucions, segons ha explicat.

La dirigent popular ha assegurat, durant una "ruta sanitària" amb representants del Col·legi d'Infermeria i del Col·legi de Metges de València, que la sanitat pública valenciana és un "desastre" per la "falta de gestió" del Consell.

Ha explicat que, amb la comissió, és necessari que compareguen els "verdaders afectats" de la sanitat pública, com ara pacients, personal sanitari, directius o sindicats. A més, ha afegit que, per a nou de cada deu valencians, el principal problema que té la sanitat pública valenciana són les llistes d'espera, en què hi ha 68.548 valencians, 5.000 més que el 2018, que esperen de mitjana 133 dies i que el pla de xoc de 14 milions anunciat pel Consell no és seriós.

Finalment, ha anunciat que el PP ha presentat esmenes als pressupostos de la Generalitat del 2020 perquè els diners de la contractació de huit assessors en la Conselleria de Sanitat, concretament 325.621 euros, es destine a contractar una administrativa i nou pediatres que, segons Bonig, és una de les especialitats d'atenció primària "fa més falta".

També et pot interessar

stats