Bonig demana a Puig eleccions anticipades

La presidenta del PPCV critica ‘‘l'espectacle lamentable de bronques públiques’’ del Consell.

La presidenta del PPCV en una imatge d'arxiu
La presidenta del PPCV en una imatge d'arxiu / Europa Press

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha instat el president de la Generalitat a avançar les eleccions a la Comunitat Valenciana. La petició sorgeix arran de les discrepàncies que s'han generat públicament entre dirigents del PSPV i Compromís pel vot positiu de la Generalitat a l'objectiu de dèficit en el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) de dimecres.

En la Conselleria d'Hisenda que encapçala Vicent Soler (PSPV) asseguren que van informar la coalició taronja de les negociacions, mentre que en Compromís admeten malestar per haver pactat prèviament una abstenció que finalment no va ser. 

Bonig ha qualificat les diferències internes del Consell d'"espectacle lamentable de bronques públiques" i afirma que el Govern Valencià està "esgotat" perquè la comunicació entre els socis que l'integren està trencada. 

Precisament el president de les Corts, Enric Morera, ha tractat de rebaixar la tensió existent en la coalició del Botànic i ha demanat una reunió entre el PSPV i Compromís per a "pactar les diferències" que puguen existir entre ambdues formacions de cara al debat de política general de l'11 de setembre. 

Rèpliques del PSPV i Compromís

El vicesecretari general del PSPV-PSOE, Manolo Mata, no ha tardat molt en donar-li la rèplica a Bonig i ha assenyalat que pensa que el seu únic interés per a demanar que s'avancen les eleccions és consolidar-se com a presidenta del PPCV, abans que a Pablo Casado li done temps de buscar un recanvi.

Mata ha qualificat de "disparat" la petició de Bonig, perquè l'avançament electoral és un mecanisme que s'utilitza quan hi ha una situació política complicada o insuportable, i aquest escenari no es dona a la Comunitat Valenciana.

Al respecte, el socialista ha defés que el govern valencià. Considera que, encara que té discrepàncies perquè està format per diferents partits, manté una unitat basada en el respecte als ciutadans. 

Enric Morera, tot i que reconeix que l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana preveu la possibilitat de dur a terme un avançament electoral, ha afirmat a À Punt NTC que els integrants del pacte del Botànic no veuen que hi haja cap element que faça convenient dur-lo a terme. 

Per al president del Bloc, la prioritat ara és acordar un full de ruta entre els socis de govern que permeta “finalitzar de manera positiva aquests tres anys de millora de la realitat valenciana”.

També et pot interessar

stats