Bonig demana la dimissió de Puig pel "caos en la gestió sanitària, econòmica i del pla de vacunació"

El PPCV proposa 1.078 milions d'euros d'ajudes directes als sectors afectats amb de "despesa supèrflua" de la Generalitat.

La presidenta dels populars valencians, Isabel Bonig
La presidenta dels populars valencians, Isabel Bonig

La presidenta del PP, Isabel Bonig, ha demanat la dimissió del president de la Generalitat, Ximo Puig, "pel caos en la gestió sanitària, econòmica i del pla de vacunació". Bonig considera "una vergonya" que el web de la Generalitat haja caigut només començar el termini per a demanar ajudes per a les empreses i els autònoms més afectats per la Covid-19. Així ho ha expressat després de reunir-se amb representants de l'hoteleria, el turisme i la restauració, als qui ha traslladat la seua proposta de destinar 1.078 milions de "despesa supèrflua" del pressupost de la Generalitat a ajudes a empreses.

Bonig ha denunciat que si hi ha una guerra entre Compromís i el PSPV pel pla de vacunació, i que si hi ha una diferència entre els registres de morts del Ministeri de Sanitat i el de la Conselleria de Sanitat Universal, problemes als quals s'afig "la falta de llits UCI" als hospitals valencians, "és per a demanar la dimissió de Puig". La líder del Partit Popular valencià ha afirmat que des del PP ja van proposar adaptar llits UCI a Fira València, o medicalitzar hotels, i ha declarat que Puig és responsable per "mantindre una consellera de Sanitat -Anna Barceló- incompetent" al capdavant d'aquest departament.

Així mateix, ha informat que el PP està compilant informació i estudiant la diferència que hi ha del nombre de defuncions en el còmput que fa el Ministeri i el de la Conselleria, "com sembla ser", ja que, en aquest cas, "en la Generalitat haurien d'assumir responsabilitats per aquest descontrol absolut". "No pot ser que la consellera Barceló estiga tapant i querellant-se perquè ningú descobrisca la realitat", ha assenyalat.

Respecte a la reunió, Bonig ha criticat que s'haja "criminalitzat el sector", que es manifesta en tota la Comunitat Valenciana, i ha assenyalat que el que demanen "és un pla a mitjà i llarg termini", i que el PP ha "recollit el guant". Així, ha incidit en el fet que el PPCV "proposa 1.078 milions d'euros d'ajudes directes a tots els sectors que han tancat per la pandèmia, tenint en compte els seus balanços de 2019, i que tinguen les obligacions al corrent". Aquests fons "no ixen de la UE, sinó de la mateixa Generalitat, llevant greix polític i organismes", ha manifestat.

També et pot interessar

stats