Bonig declara que no va haver-hi condonació de deute a la fundació que va organitzar la visita del papa

La presidenta del PPCV afirma que "ha quedat clar" que es va pagar el crèdit que tenia Vaersa de 519.000 euros.

Isabel Bonig a la seua arribada a la Ciutat de la Justícia de València

La presidenta del PP a la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha declarat aquest dijous com a testimoni en la causa oberta que investiga les suposades irregularitats en l'organització de la visita del papa Benet XVI a València el 2006. Segons ha dit quan ha eixit dels jutjats, "ha quedat totalment acreditat que no va haver-hi condonació de deute, sinó que es va pagar el crèdit que tenia Vaersa de 519.000 euros".

La jutgessa l'ha citat per tal que aclarira si va alliberar la Fundació de la V Trobada Mundial de les Famílies del pagament de mig milió d'euros. Bonig s'ha mostrat "contenta i satisfeta" perquè "ha quedat clar que el deute es va pagar".

A més, ha recordat que l'han citada en qualitat de testimoni i ha evitat fer més declaracions sobre la resta que es jutja en el procés "perquè ja ho determinaran les parts".

La causa investiga Camps i Cotino, entre d'altres

En la causa, s'investiguen entre d'altres l'expresident de la Generalitat, Francisco Camps, i els exvicepresidents del govern valencià, Juan Cotino i Víctor Campos, per suposades irregularitats en el finançament amb diners públics d'aquesta fundació que va organitzar la visita del papa.

La declaració de la presidenta dels populars s'emmarca en la ronda de compareixences de testimonis, que s'allargarà també al mes de desembre. El juí pretén determinar el caràcter públic o privat de la fundació, que integraven la Generalitat, la Diputació i l'Ajuntament de València, a més de l'arquebisbat i, en conseqüència, aclarir si els contractes de l'administració amb aquesta organització eren legals.

En concret, s'investiga la comissió de delictes de prevaricació administrativa, malversació i frau a l'administració en aquests contractes per a la visita de Benet XVI. La investigació va començar arran d'una denúncia de la Fiscalia Provincial de València.

També et pot interessar

stats