Bonig considera que el Consell està esgotat i dividit

La presidenta del PPCV defén la lleialtat del partit i les propostes plantejades sense èxit al govern del Botànic.

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, als estudis de Burjassot
La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, als estudis de Burjassot

La presidenta del PP a la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha assegurat aquest divendres en Les notícies del matí que el Consell actual està “esgotat” i que la forta divisió que, al seu parer, hi ha entre Compromís i el PSPV, el porta a la inacció. Bonig ha defés que el PP ha sigut “lleial”, ha exhibit les diverses propostes que ha traslladat al Consell sense èxit i ha lamentat la inacció del govern del Botànic.

Bonig, que ha parlat també dels candidats del seu partit, ha reiterat la seua voluntat de mantindre's al front del partit a nivell autonòmic i s'ha mostrat convençuda de les bones perspectives del PP. “Estem amb possibilitats de recuperar la Generalitat", ha defés. Bonig ha evitat parlar de diferències dins de la formació i també ha assegurat que té molt bona relació amb el president nacional del PP, Pablo Casado. Amb aquesta afirmació, respon a les veus que apuntaven al fet que el president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón, és l'aposta de Casado a la Comunitat Valenciana. Mazón és el principal rival d’Isabel Bonig per a presidir el Partit Popular a la Comunitat Valenciana de cara al congrés regional de l’any que ve.

Preguntada per la seua sensibilitat dins el partit, Bonig ha indicat que està en línia amb les tesis d'Alberto Núñez Feijóo, davant d'una línia més dura que representarien la diputada Cayetana Álvarez de Toledo i Pablo Casado. “Feijóo és un model”, ha remarcat. “El PP no pot semblar-se a Vox”, ha afegit.

Sobre els possibles acords en la comissió per a la reconstrucció, la responsable popular ha dit que no té “cap problema a arribar a acords amb Unides Podem, Compromís i el PSPV”. Bonig ha assenyalat que les reversions costaran molts diners en un moment en què els fons són necessaris per a altres qüestions i ha apostat per atendre el més urgent.

Sobre la política de pactes de Ciutadans, que per exemple governara a Xixona amb el PSPV, i l'impacte que pot tindre en els acords amb el PP, Bonig s'ha mostrat tranquil·la i creu que no implicarà cap canvi en les aliances actuals. I dins d'aquest anàlisi, ha afegit que el PSPV “vol arraconar el PP valencià”.

També et pot interessar

stats