Bonig confirma que es presentarà a la reelecció per a liderar el PPCV el 2021

Carlos Mazón serà l'únic candidat a dirigir el partit a la província d'Alacant i es consolida com a home fort dels populars.

Imatge de portada: Isabel Bonig, en roda de premsa telemàtica aquest divendres

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha confirmat que presentarà la candidatura en el congrés regional per a revalidar el càrrec i continuar dirigint el partit. En el conclave, previst per a 2021 però encara sense data fixada, el PP valencià ha de decidir si continua apostant per la continuïtat de Bonig per a seguir al capdavant del partit.

El PPCV es troba immers en diversos moviments interns per a reordenar el partit i renovar les direccions tant en l'ambit autonòmic, com provincial i local. Aquest mateix divendres, el president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón, ha presentat la candidatura per a dirigir el PP en aquesta província. Si no hi ha sorpreses serà l'únic candidat, per la qual cosa es convertirà en el polític amb més poder institucional dins del partit a la Comunitat Valenciana. Afí a la direcció del partit a Madrid, el lideratge de Mazón no té discussió a Alacant i el seu perfil contrasta amb el del candidat a la província de València, el diputat provincial i alcalde de Gavarda (Ribera Alta), Vicent Mompó.

Fonts del partit asseguren que la de Mompó serà també l'única candidatura per a liderar el PP provincial de València, per la qual cosa sembla que no tindrà competència i que serà elegit sense sorpreses. Mompó, pròxim al secretari del PP, Teodoro García Egea, és el candidat de consens que han acordat des de la direcció regional del PPCV i la nacional després d'anys de tensions entre diferents ales del partit. Madrid ha promogut la candidatura per a intentar solucionar, precisament, la fractura del partit a València i evitar nous enfrontaments.

Génova ja ha posat data als congressos que renovaran les direccions del PP: el de la província d'Alacant se celebrarà el dissabte 18 de juliol, i el de València, una setmana després, el dia 25. El congrés local del PP de València s'ha convocat per al 10 de juliol i serà el primer dels conclaves que té previstos el partit a tot Espanya.

Programa d'actuacions davant la Covid-19

Bonig, d'altra banda, ha presentat un decàleg d'actuacions en l'àmbit sanitari amb motiu de la pandèmia del coronavirus que ha lliurat al president de la Generalitat, Ximo Puig. Segons ha revelat, el cap del Consell li ha telefonat per a demanar-li aportacions ara que la Comunitat Valenciana està a les portes de passar a la fase 3.

Entre les propostes, el PPCV planteja que es concedisca el proper Nou d'Octubre l'Alta Distinció al personal sanitari pel seu treball davant la Covid-19 o que es fixe un dia a l'any per a recordar les víctimes. També demanen replantejar el paper de l'atenció primària, que s'abone un plus de perillositat en les nòmines dels professionals de la salut que s'han enfrontat al virus i la creació d'un consell professional integrat per col·lectius sanitaris que assessore les autoritats en l'elaboració de protocols i documents.

La presidenta del PPCV demana que el govern valencià es prepare per a un possible rebrot i treballe de forma coordinada amb les associacions i els col·lectius professionals implicats. “Cal revisar tots els protocols i preparar el sistema, analitzar en què hem fallat i què hem fet bé perquè, en cas d'un segon rebrot, el personal sanitari i el sistema estiguen molt millor preparats”, ha afirmat.

També et pot interessar

stats