Bonig i Cantó, partidaris d'un pacte entre PP i Cs en la Generalitat

El PSPV considera que un acord postelectoral dels tres partits de la dreta seria "un drama per als valencians".

La presidenta del PP, Isabel Bonig, ha estat aquest dimecres a les festes de la Magdalena de Castelló
La presidenta del PP, Isabel Bonig, ha estat aquest dimecres a les festes de la Magdalena de Castelló / À Punt Mèdia

Els candidats del PPCV i de Ciutadans a la presidència de la Generalitat , Isabel Bonig i Toni Cantó, han parlat aquest dimecres a Castelló sobre la possibilitat de pactar un govern conjunt en les pròximes eleccions autonòmiques. Els dos han coincidit en la necessitat de desallotjar l'actual govern del Botànic del PSPV i Compromís, que té el suport de Podem. Mentrestant el PSPV considera que un acord entre PP, Cs i Vox, seria fer passos arrere.

En plena precampanya electoral, Bonig i Cantó s'han motrat partidaris de traslladar a la Generalitat l'oferiment del líder de Ciutadans, Albert Rivera, al del PP, Pablo Casado, de pactar ja un govern de coalició per a l'endemà de les generals.

La presidenta del PP, Isabel Bonig, ha dit en plena festa de la Magdalena, que no tindrà cap problema a pactar amb Ciutadans la presidència de la Generalitat, ja que va oferir pactes al PSPV en inversions i educació i "va preferir aliar-se amb la coalició d'esquerres".

Per la seua part, el candidat de Ciutadans a la presidència de la Generalitat, Toni Cantó, que també ha estat en la festa a Castelló, ha dit que està d'acord amb la candidata popular perquè "és necessari traure els socialistes i els seus aliats del govern".

Un possible pacte postelectoral entre el PP, Ciutadans i Vox a la Comunitat Valenciana que, segons ha dit el número u del PSPV per València a les Corts, Manolo Mata, "seria un drama per als valencians", ja que aquests partits "són els tèrmits de la democràcia".

Compromís presenta el lema 'Imparables' per a les eleccions

D'altra banda, els caps de llista de Compromís a la Generalitat i al Congrés, Mónica Oltra i Joan Baldoví, han presentat la imatge de campanya per als comicis de 2019. "Imparables" és el lema "èpic", han dit, amb el qual volen fer història i aconseguir la major representativitat de Compromís al Congrés dels Diputats.

També et pot interessar

stats